Prinsessa Idan päiväkirja

Vatut kypsyvät

Äiti ja Ida ovat jo parina päivänä käyneet napsimassa vattuja suoraan pellolla olevasta rivistä, mutta tänään kypsiä marjoja oli jo niin paljon, että mukaan piti ottaa astia. Toki siitä huolimatta marjoja ”säilöttiin” suoraan massuunkin.

ida1241

ida1242

Äiti epäili ensin, että eipä taida marjojen poimimisesta tulla mitään kun Ida on mukana, mutta homma onnistui epäilyistä huolimatta oikein hyvin. Kun Ida sai vatun suuhunsa, mussutti hän sitä tyytyväisenä ja saattoi käydä pienen kävelylenkinkin marjaa maistellessaan. Tuli sitten takaisin ja odotti kiltisti uutta herkkupalaa äidin vieressä.

Välillä äiti antoi Idan ottaa marjoja suoraan kipostakin. Yksi kerrallaan, hoki äiti, mutta silti neiti kuopaisi aina vähintäänkin kaksi tai kolme marjaa.

ida1243

Iltapuuron jälkeen Ida sai jälkiruoaksi vattuja. Neidin massu oli jo sen verran täynnä sekä puuroa kuin vadelmiakin, että marjoja oli aikaa tutkia hieman tarkemmin. Syödyksi ne kyllä kaikki tulivat viimeisintäkin mehupisaraa myöten. Taitaa Ida tykätä vatuista!

ida1244

P.S. Äitiä vähän harmittaa, että marjat kypsyvät vasta nyt, kun loma loppuu ja huomenna lähdetään takaisin kaupunkiin. Taitaa jäädä loppusato rastaille.

Comments (1)

Kommentit

  1. mummo ja ukki 2 elokuu, 2009 17.46

    Näkyy vielä keskisessä Suomenmaassa marjat kypsyvän eri tahtiin kuin täällä: vattu vasta aloittelee kukintaa!!