Prinsessa Idan päiväkirja

Hei hei, Mustaniemi!

Kyllä kävi mökillä hössötys neidin unien aikaan, kun iskä ja äiti siivosivat ja pakkasivat tavaroita autoon. Unilta herättyään Ida oli tyytyväinen kuin mikä, sillä malttoi nukkua peräti tunnin ja kolme varttia.

Kuvassa näkyy vähän myös mökin keittiötä. Puuhella on toimiva, mutta koska keittiössä on niin vähän tilaa, sen päällä on kodinkoneita. Takana näkyvä tiskipöytä on iskän tekemä (ja äidin maalaama).

ida1245

Hyvästä tuulesta huolimatta pikkuneiti protestoi voimakkaasti, kun äidin oli pakko laittaa Ida hetkeksi pikkukamariin omaan sänkyynsä. Siellä neiti pysyy. Sillä aikaa äiti sai vietyä ulos viimeiset tavarat ja kerättyä kasaan tytön muutamassa sekunnissa pitkin poikin pöläyttämät lelut.

Pikkukamarissa on Idan matkasängyn lisäksi äidin ja iskän sänky. Kesällä oko perhe on nukkunutkin samassa huoneessa. Ensimmäinen kuva on otettu pikkukamarista, toinen peräkamarista päin.

ida1251

ida1248

Peräkamarissa, joka toimittaa olohuoneen virkaa, on pönttöuunin lisäksi telkkari. Molemmat toimivat ja niitä käytetään paljon. Kalustus on vanhaa ja tunnelmallista, sillä äiti ja iskä ovat halunneet säilyttää mökillä mummolan tunnun.

ida1247

Peräkamarissa on nojatuolien takana heteka, josta saa kaksi sänkyä, kun tulee vieraita. Äiti on tehnyt sen päälle tilkkupeiton. Ikkunat osoittavat länteen ja pohjoiseen.

ida1246

Ja mökki itse, 1953 iskän ukin rakentama rintamamiestalo, seisoo komeasti eteläsavolaisella maaperällä ulko-ovi etelään päin. Oven oikealla puolella tikkaiden takana näkyy keittiön ikkuna. Piha on nyt siisti, sillä kaikki pikkuneidin lelut on kerätty pois.

ida1250

Haikeat heiheit mökille sanottuaan koko poppoo pakkautui täpötäyteen autoon. Kesä ja loma ovat nyt ohi. Aika lähteä kotiin.

ida1249

Comments (1)

Kommentit

  1. mummo ja ukki 2 elokuu, 2009 22.08

    Oho, onhan melkoinen muuttokuorma! Toivottavasti auton jouset ja matkustajien hermot kestivät kotimatkan! ;)