Prinsessa Idan päiväkirja

Terassin vihkiäiset

Vanha terassi uusin kaitein vihittiin tänään käyttöön ruokailun merkeissä, vaikka ihan valmis se ei vielä olekaan. Pari päällyslautaa puuttuu, mutta siitä huolimatta sekä äiti ja iskä päättivät, että valmis se jo on. Juhla-aterialla nautittiin maissia, possunpihviä, uusia perunoita sekä savuporo-sipuli-kermaviilikastiketta.

Idan ruokailutaidot ovat kesän aikana kehittyneet melkoisesti ja neiti syö sujuvasti sormin ja välillä jopa haarukalla (siis silloin kun niin haluaa). Maissia Ida maisteli tänään ensimmäistä kertaa ja hyvin tuntui uppoavan. Tänään on muutenkin maisteltu uusia makuja, sillä aamulla neiti söi sokeriherneitä ja äidin tehdessä salaattia tyttö maisteli hyvällä halulla tomaattia, joka ei ole aiemmin kelvannut lainkaan.

ida1228

ida1229

Jossain vaiheessa touhu kävi sen verran sottaiseksi, että uusi pipo otettiin pois päästä. Äidillä on nyt meneillään joku virkkausvimma, tämä pipo valmistui tänään aiemmin päivällä.

ida1230

Ruokailun päätteeksi neiti ihaili lattialle aikaansaamaansa sotkua. Terassista sen verran, että siinä on yhdellä sivulla köynnössäleikkö, joka näkyy Idan takana ja muut laidat ovat aidattu ihan perinteisen näköisellä aitamallilla. Oviaukko on auki ja yksi osa tuolla säleikkösivulla, sillä siihen muurataan ensi kesänä grilli.

ida1231

Maha täynnä ruokaa Idaa alkoi laulattamaan ja taputtaakin piti. Suu ammollaan näkyi myös tekeillä oleva poskihammas, jonka takia neiti viime yönä kitisi. Alakuva on suurennos neidin suusta, jossa komeasti pilkottaa hampaan kulmat. Ien on TOSI pullollaan!

ida1232

ida1233

Comments (4)

Kommentit

 1. mummo 27 heinäkuu, 2009 10.15

  Siellä onkin ollut monta uutta asiaa juhlittavana: terassi, pipo ja uudet maut! :)

  Pipo kyllä tarttui niin tiukasti mummon silmään, että… Jos vain Äidillä riittää aikaa, energiaa ja intoa, kun työt taas alkavat, niin panepa korvan taakse yksi piposta haaveileva! ;)

 2. paula 28 heinäkuu, 2009 19.46

  Onpa tosi vaikuttavan näköinen pullotus ikenessä, vähemmästäkin hermostuu. Kauniita kuvia ja pipoja joka lähtöön.

 3. Eve 28 heinäkuu, 2009 22.53

  Hieno pipo! Voi, kun osaiskin virkata!

  Ien on kipeän näköinen. Kun Ainulla puhkesi ekat kulmahampaat, ihan säikähdimme, kun koko ien oli raadellun (jauhelihan) näköinen hetken aikaa. Kipulääkettä yöksi vasten toimi meillä.

 4. minna 29 heinäkuu, 2009 22.02

  Paula, minä vasta opettelen virkkaamaan. Tuo pipo ei ole mitään verrattuna siihen, minkä Ida sai sinulta viime kesänä. Se oli todella NÄTTI! Harmi että on jäänyt jo pieneksi.