Prinsessa Idan päiväkirja

Tien vieressä on pelto ja sen laidalla kukkia

Äiti kävelee pihatietä aina Idaa päiväunille nukuttaessaan. Tien vierustalla kasvaa monenlaisia kukkivia kasveja, joissa käy paljon perhosia ja muita pörriäisiä. Äiti oli suunnitellut kuvaavansa perhosia joku päivä neidin unille saatuaan, mutta naapuripa kerkesikin niittämään pellon toisen laidan ennen kuin äiti sai kuvat otetuksi. Siksipä tänään mentiin kiireen vilkaan perhosia katselemaan, kun toinen laita on vielä niittämättä.

ida1220

ida1222

Idaa tuntuivat kukat kiinnostavan enemmän kuin perhoset ja vaikka äiti miten kielsi, nyt oli houkutus kukkien poimimiseen aivan liian suuri. Kyllä neiti tosin perhostenkin perään katseli, mutta tietystikään niitä ei tänään näkynyt kuin paria sorttia.

ida1223

ida1224

Äiti ei perhosia juuri tunne, mutta näiden kahden lisäksi tien vierustalla lentelevät usein se tavallisin perhonen, sitten suurimmaksi osaksi musta tai tummanruskea perhonen ja sitten vähän saman näköinen kuin se tavallisin. Heh. Ehkäpä kuvat keroitsivat enemmän…

Pian tuli iskäkin tien varteen mansikkamaan kautta. Ida sai maistaa marjoja suoraan omasta maasta ja ne vasta hyviä olivatkin! Suu täytyy tietysti avata mahdollisimman isolle, että marja varmasti mahtuu, aurinko mokoma vaan häikäisee ja häiritsee herkkuhetkeä.

ida1225

Comments (1)

Kommentit

  1. mummo ja ukki 26 heinäkuu, 2009 21.36

    Kyllä mansikka on sentään poikaa! :D
    Mekin saatiin melkein litra mansikoita kasvihuoneesta eilen. :)
    Toivottavasti huomenna löytyy saman verran, vaikka ilma jo kylmenikin niin, ettei mittari noussut 10 asteen yläpuolelle koko päivänä (umpipilvessä), eli ollaan taas palattu normaaliin Sevetin kesään. :(