Prinsessa Idan päiväkirja

Pääskyn poikien lentoonlähtö

Pihan puolella räystään alla on jo pitkään ollut pääskyn pesä. Sieltä on kuulunut kovaa sirkutusta ja äiti sekä iskä ovat sinne tähyilleet aina silloin tällöin. Tähän mennessä Ida ei moista räystään alle katselua ole ymmärtänyt, mutta tänään neitikin oppi, miksi sinne tiiraillaan. Pääskyn pojat nimittäin lähtivät tänään lentoon ja niiden lentoharjoituksia oli todella hauska seurata. Äiti sai lasketuksi, että ainakin neljä poikasta pesästä lähti. Aluksi ne törmäilivät taloon, toisiinsa ja räystäisiin, kun testailivat siipiensä kantavuutta.

ida1216

Kun ne huomasivat, että niiden touhuja seurataan, lensivät ne yksi toisensa jälkeen kiireen vilkkaa takaisin pesän suojiin. Kaksi veljestä pesästä jo kurkkii, tässä sinne on matkalla kolmas velikulta.

ida1217

Idakin katseli pääskyjen vauhdikkaita liitoja ja kurveja niska kenossa paikalleen jähmettyneenä. Aina välillä neiti osoitti lintuja etusormella, katsoi äitiä ja sanoi ”khah”, niin kun hänellä on tapana sanoa mitä tahansa muutakin osoittaessaan.

ida1218

Comments (1)

Kommentit

  1. mummo 23 heinäkuu, 2009 0.55

    Äidillä on nopeat laukaisurefleksit, kun on saanut siivekkäitä pikakiitäjiä ikuistetuksi. ;)