Prinsessa Idan päiväkirja

Päiväunia, yöunia, äidin toiveunia…

Idan päiväunet ovat lyhentyneet aika lailla. Hyvänä päivänä tyttö nukkuu noin reilun tunnin, mutta tänään neiti otti vain hädin tuskin puolen tunnin torkut. Vielä muutama viikko sitten Ida nukkui päikkäreitä keskimäärin kaksi tuntia.

ida1204

Yöunet ovat pysyneet saman mittaisina eli Ida nukkuu yöllä 10-11 tuntia. Nyt mökillä oloaikana unet ovat vain kääntyneet hieman pääalelleen, sillä neiti nukahtaa vasta yhdeksän, kymmenen, yhdentoista maissa ja herää aamulla yhdeksän kymmenen maissa. Äiti ja iskä päättivät tänään laittaa herätyskellon soimaan huomenna aamulla aikaisemmin, että rytmi saadaan taas kohdalleen, sillä kahden viikon päästä Ida aloittaa päiväkotiin tutustumisen ja sitä seuraavalla viikolla neiti menee sinne jo puoli kahdeksaksi aamulla.

Johtuneeko tapahtumarikkaista päivistä vai jostain muusta, mutta Ida ei edelleenkään oikein malta nukahtaa illalla. Äiti tai iskä peittelee tytön sänkyyn ja istuu vähän aikaa vuoteen vierellä, jotta tyttö rauhoittuu. Sitten neiti jätetään sänkyyn nukahtamaan itse, mutta siihen saattaa mennä kaksikin tuntia. Ida vain jokeltelee sängyssä itsekseen, potkii laitoja, painii peiton kanssa tai välillä myös seisoskelee sängyssä ja kiukkuaa. Unikoulu ei ole oikein auttanut. Tai tavallaan onkin, Ida kyllä lopulta nukahtaa aina itse, mutta unikoulun tavoitteena oli myös hieman nopeuttaa nukahtamista.

Äidin toiveuni siis on se, että neiti alkaisi nukahtamaan hieman aikaisemmin. Täytyypä virittää saman tien se herätyskello…

Kommentit poissa käytöstä

Comments are closed.