Prinsessa Idan päiväkirja

Idan pihaleikkejä

Idalla on pihalla leikkiessään ollut viime päivinä paljon seuraa, kun Lillan-täti ja Ronny ovat olleet kylässä. Lillan-täti toimi tänään päivällä lapsenlikkana, kun äiti maalasi terassia. Montaa lautaa äiti tosin ei saanut maalatuksi sillä maali loppui kesken. Nimittäin eilen kun piti käydä ostamassa lisää maalia, meni kauppa nenän edestä kiinni.

Lillanilla olikin kova työ saada Ida pysymään pois terassilta, sillä sinne ei maalauksen aikana voinut mennä. Onneksi pihalla oli paljon muuta kivaa tekemistä.

ida1202

Ida jaksaa leikkiä pihalla myös yksinään silloin kun aikuiset istuvat lähietäisyydellä pöydän ääressä. Neiti ei ole onneksi ainakaan vielä hoksannut, että saa aikuisten niveliin liikettä menemällä rantaan tai juoksemalla huussin taakse. Äiti ja iskä ovatkin yrittäneet opettaa Idalle, mihin saa mennä ja mihin ei. Käytännössä äiti ja iskä eivät ole päästäneet Idaa yksin paikkoihin joihin saa mennä vain aikuisen kanssa. Ja jos esimerkiksi rannassa on Idan kanssa käyty, niin silloin sinne on menty aikuisen sylissä eikä kävellen.

ida1203

Tänään oli niin kova tuuli, että sääsketkään eivät pihalla haitanneet. Ei niitä tänä kesänä ihan valtavasti ole ollut, mutta välillä ovat olleet kyllä ihan vaivana. Idallakin on lakin reunusta täynnä pistojälkiä ja silmän allekin on joku mokoma käynyt kuppaamassa. Äiti tapaakin laittaa Idan lakkiin sääskimyrkkyä, jotta ötökät pysyisivät loitolla.

Comments (1)

Kommentit

  1. mummo 20 heinäkuu, 2009 21.29

    Niin komeasti askeltavat yhtä jalkaa Ida ja täti! :)