Prinsessa Idan päiväkirja

Pikkuneidin ruokatapoja

Leipä on Idan herkku. Sitä neiti on syönyt hyvällä halulla siitä lähtien kun on itse osannut ruokaa suuhunsa laittaa. Viime aikoina leivän syönti on mennyt hieman tunkemiseksi, sillä nykyään Ida laittaa leipää suuhunsa kerralla niin paljon kuin mahtuu ja usein vähän enemmänkin.

ida1127

ida1128

Kasvisten syömisen kanssa on vähän niin ja näin. Iskän grillaama kesäkurpitsa päätyi tänään maahan ja samoin salaatista Idalle poimitut kurkku ja paprika. Suolakurkut sen sijaan maistuvat Idalle. Niitä on mukava rouskutella.

ida1129

Tyttö tuntuu olevan varsinainen lihansyöjä. Monena päivänä ovat grilliherkut uponneet tytön napaan alta aikayksikön. Äiti ja mummi ovat vähän tuumineet, että noinkohan marinadi on liian voimakasta, mutta epäilyistä huolimatta Ida on popsinut pihvit ja muut lihapalat marinadeineen päivineen hyvällä halulla. Yhtä hyvin kuin kokoliha neidin mahaan uppoavat myös makkaranpalat tai mummin tekemät jauhelihapihvit.

Tähän  asti Idalle on saattanut antaa käteen kunnon kokoisia lihapaloja, jotka neiti sitten itse haukkailee sopiviksi suupaloiksi, mutta tänään myös lihapalat piti tunkea suuhun kokonaan. Se siitä sitten, nyt annetaan valmiiksi pienittyjä palasia (nämä kuvat on parin päivän takaa.

ida1130

ida1131

Muutama päivä sitten Ida sai maistaa myös pizzaa. Tuntui neiti ilmeestä päätellen tuumivan, että uh kuinka rasvaista roskaruokaa minulle tarjoilettekaan! Tyytyväisenä silti maisteli jälkiruoaksi saamaansa palasta.

ida1132

Onneksi Idan ruokahalu alkaa olemaan taas entisensä ja muutaman viikon takainen ruokaprotestointi alkaa olla (ainakin tällä erää) ohi. Eläköön kesä ja grilliherkut!

Comments (2)

Kommentit

  1. mummo 25 kesäkuu, 2009 12.24

    Ohhoh, Idan ruokatavat kyllä näyttävät melko kaoottisilta! :o
    Onneksi sentään ruoka maistuu! Toivottavasti suuhun tunkemisvaihe menee pian ohi!

  2. minna 26 kesäkuu, 2009 21.25

    Syöminen sujuu paljon siistimmin nyt, kun Idalle ei anneta niin isoja paloja kerrallaan.