Prinsessa Idan päiväkirja

Päiväretkellä Fiskarsissa Antonin ja muiden kanssa

Anton-serkku, Fia-täti ja Denny tulivat myöhään eilen illalla kylään. Tänään koko porukka kävi piknikillä ja kävelyllä Fiskarsin ruukkialueella. Kaikilla oli kova nälkä heti perille tultua, joten iskä parkkeerasi auton ja Denny omansa puiston laitaan. Fia-täti viihdytti Idaa ja Antonia sillä aikaa että toiset saivat syödyksi ensimmäiset leivät.

ida1007

Antonilla oli mukanaan uusi hyönteishaavi, jolla hän otti kiinni perhosia. Tosin yhtään perhosta ei näkynyt, mutta poika oli valmiudessa koko ajan. Saalista odotellessaan Anton käveli käsi kädessä Idan kanssa. Aikansa se oli Idasta mukavaa, mutta pian tyttö tahtoi jo mennä yksikseen.

ida1009

ida1010

Iskä ja Denny olivat tehneet evääksi herkullisia leipiä ja keittäneet kahvit termokseen. Tänään oli ruotsalainen äitienpäivä, joten siksi äitejä vähän hemmoteltiin.

ida1008

Ida touhusi omiaan toisten syödessä ja sai itsekin hetken päästä omia eväitään, kunhan oli ensin vähän aikaa purkanut energiaa, joka oli päässyt pakkautumaan autossa istuessa.

ida1011

Idan hyvä mieli pysyi koko reissun ajan. Fia-tädiltä sadun uuden lakin alta näkyi kestohymyinen Hangon keksi. Samoin Anton hekotteli rattaissaan, varsinkin kun Denny työnsi rattaita hassutellen pitkin tien pientareita. Kävivätpä he pesemässä rattaiden pyörät joessakin ja se näytti aika hurjalta.
ida1012

ida1013

Kun koko joenranta ja ruukkialue oli tutkittu, käytiin vielä kävelyllä hieman kauempana. Mikäpäs oli kävellessä, sillä oli tosi mahtava ilma. Lämmintä oli pitkästi yli hellerajan, joten välillä oli jopa hieman liian kuuma vilukissa-äidillekin.

ida1014

Kaikki olivat levittäneet iholleen paksun kerroksen aurinkosuojaa, Idalla suojakerroin oli 50. Iskä ja Ida selvisivät auringosta ilman sen kummempia ihmetyksiä, mutta äidin nahka kärähti rasvauksesta huolimatta. Lieneeköhän Ida perinyt iskän ihon, joka ei pala ihan niin helposti kuin äidin nahka. Myös Fia-tädin iho oli tosi punainen reissun jälkeen, vaikka aika hyvin aurinkoa sekin sietää.

Joka tapauksessa reissu oli todella onnistunut. Kaikilla oli tosi kivaa!

Comments (2)

Kommentit

  1. mummo ja ukki 31 toukokuu, 2009 23.40

    Ihanan leppoisia kesäkuvia (varmaan eivät vielä itikatkaan vaivanneet)! Lapsista näkee, että he todella nauttivat retkestä! :D
    Paljon terveisiä Fialle, Antonille ja Dennylle. Meillä puhkesivät tänään lämpöaallon (+22)ja eilisen saateen myötä ensimmäiset hiirenkorvat. :)

  2. minna 31 toukokuu, 2009 23.50

    Fia lähettää terveisiä sinnekin koko porukan puolesta. Sääskiä ei näkynyt eikä kuulunut, mutta mulla on selässä kolme paukamaa, joten kyllä siellä jotain ötököitä oli, vaikka ei todellakaan vaivaksi asti!