Prinsessa Idan päiväkirja

Paljain jaloin

Kesän ensimmäinen hellepäivä hemmotteli oikein olan takaa. Äiti käytti sen pihalla olevien rima-aitojen maalamiseen ja kukkapenkin tekemiseen niiden eteen. Ida viihdytti iskää hiekkalaatikolla ja sisälläkin, sillä hiekkiksellä oli välillä liian kuuma kun siinä ei ole mitään varjoa. Illalla kun iskä ja äiti korjasivat jo tavaroita ja työkaluja pois etupihalta, Ida pääsi ulos tepsuttelemaan paljain jaloin.

ida1002

Ei tyttö ollut moksiskaan, vaikka asfaltti ei liene mukavin alusta paljaille jaloille. Iskän perään oli kovasti mieli. Äiti yritti vähän toppuutella menohaluja, sillä asfaltille kaatuminen ei tee oikein hyvää. Kyllä tälle päivälle riittää jo asfalttiruhjeeet kummassakin kädessä ja polvessa. Ja päässäkin oli kuhmu, kun se kolahti pöydän kulmaan.

ida1003

Sai Ida kokeilla ruohikkoakin jalkojensa alla. Neidin naamasta näki, että selvästi se tuntui erilaiselta jalkojen alla.

ida1004

Koska oli jo aika myöhä, suunnattiin pian takaisin omalle pihalle. Kuvassa näkyy myös maalattu rima-aita ja sen edessä vasta laitettu kukkapenkki.

ida1005

Pihalle tultuaan Ida kiirehtii yleensä saman tien portaille ja lähtee kiipeämään. Siksi neitiä täytyy vähän vahtia, sillä vaikka taidot riittäisivätkin jo (melkein) portaisiin, tasapaino ei ole vielä niin hyvä, että siihen voisi luottaa.

ida1006

Comments (2)

Kommentit

  1. mummo ja ukki 31 toukokuu, 2009 23.35

    Paljain jaloin taapertelu on Idalle varmaan mielenkiintoinen uusi kokemus etenkin, kun jalkojen alla on erilaisia pintoja! :)
    Hänen ilmeensä on kaikissa kuvissa ikäänkuin sisäänpäin keskittynyt: kokee ehkä koko kehollaan jalkapohjien tuntemukset.

  2. mummo 31 toukokuu, 2009 23.43

    Tosi tyylikkäät rima-aidat ja kukkapenkki! Puhumattakaan upeasta laatoituksesta, joka varmaan suodattaa suurimman osan hiekasta ja roskasta, joka muuten kantautuisi sisälle.