Prinsessa Idan päiväkirja

Kotitöitä

Muutaman viikon takainen imuripelko alkaa olla jo lähes voitettu ja imuri on jälleen kaveri. Varovaisesti sitä tosin on joka kerta lähestyttävä, sillä eihän sitä koskaan tiedä.

ida0997

Ida osaa säätää imurin tehoa ja sammuttaa sen tarvittaessa. Ja laittaa päälle. Ja sammuttaa, laittaa päälle, sammuttaa…

ida0998

Imuroiminen on kivaa, mutta pyykkien ripustaminen on vielä kivempaa! Ida auttaa äitiä siinä joka kerta ja nyt touhusta alkaa oikeasti olla jo enemmän hyötyä kuin haittaa. Ida vetää vaatteet koneesta lattialle alta aikayksikön. Äiti nostaa ne siitä pytyn päälle odottamaan, ettei tyttö kompastu lattialla lojuviin vaatteisiin. Ida on nimittäin paljon nopeampi pyykkien kanssa kuin niitä ripustava äiti.

ida0999

Välillä Ida ojentaa pyykit suoraan äidille. Märkien vaatteiden vetäminen koneesta käy kyllä ihan työstä!

ida1000

Viimeiset pyykit koneesta saadakseen Ida joutuu usein kurottamaan itsensä lähes kokonaan koneen rumpuun. Ulkopuolella näkyy vain pylly ja jalat. Hyvin sieltä kuitenkin löytyvät sukat ja muut linkouksen voimasta rummun laitoihin kiinni jääneet pikkupyykitkin.

ida1001

Kunpa tämä into kotitöihin olisi ihan pysyvää mallia, eikä katoaisi ikävuosien myötä. Äiti jää jännityksellä odottamaan, miten innokkaasti Ida jatkossa jaksaa kotitöitä tehdä.

Comments (1)

Kommentit

  1. mummo ja ukki 30 toukokuu, 2009 0.15

    Kunpa todella Idan työinto säilyisi! Usein vain käy niin, että kun lapsi kasvaa kyllin isoksi, jotta hänestä olisi todella apua eikä vain ajankulukkia hänelle itselleen, into salaperäisesti katoaa. ;(