Prinsessa Idan päiväkirja

Pihahommissa ihan niin kuin iskäkin

Iskä hoksasi, että saunan edustalla on vaikka kuinka paljon laattoja, mutta ne ovat jääneet aikojen saatossa maan alle. Siispä ei muuta kuin lapiohommiin, jotta laatat saadaan taas näkyville. Ida auttoi iskää laattojen putsauksessa. Tyttö oli aivan innoissaan, kun hänen metallisesta lapiostaan lähti aivan samanlainen ääni, kuin iskän lapioidessa omallaan.

ida0976

ida0977

ida0978

Välillä Ida kävi kävelemässä ympäriinsä ja katsomassa, miten paljon laattoja iskä on jo löytänyt.

ida0979

ida0980

Aikansa kaivettuaan iskä haki avuksi painepesurin, jolla pesi mullan esiin kaivamistaan laatoista. Tässä vaiheessa äiti ja Ida siirtyivät suosiolla hieman kauemmas.

ida0981

Iskä oli löytänyt aiemmin autotallia siivotessaan vanhan pallon, jolla itse on Idan kokoisena pikku vintiönä mummolassa leikkinyt. Ida sai testata sitä ja aika pian tyttö oppikin potkimaan sitä edellään pihalla viipertäessään. Kurahousut olivat vähän potkimista haittaamassa, mutta niitä oli äidin mielestä pakko pitää, kun piha oli eilisestä sateesta vielä ihan märkä.

ida0982

ida0983

Onneksi tänään ei enää satanut, vaan luontoäiti hemmotteli koko perhettä aurinkoisella ja lämpimällä säällä. Yhtä aurinkoinen oli kaikkien mielikin.

Comments (3)

Kommentit

 1. Faster Fia 25 toukokuu, 2009 9.49

  Det ser ut som om ni haft en trevlig liten mini semester ute i stugan och Ida verkar hel nöjd :)

 2. mummo ja ukki 26 toukokuu, 2009 10.29

  Teillä on siellä mahtava apulainen pihahommissa. Lapio näyttää toimivan yhtä kätevästi kuin Iskälläkin!
  Ida varmaan nauttii, kun saa liikkua ”vapaasti” suurella alueella tehden kaikenlaista mukavaa kuten pallonpotkimista! :D

 3. mummo 26 toukokuu, 2009 10.37

  Idalla taitaa olla Äidin tekemä veikeä pallopäähine? Näyttää pirteältä ja pysynee päässä Idan vauhdissa.