Prinsessa Idan päiväkirja

Sadepäivä Mustaniemessä

Sadekuurot ovat raivostuttavia. Juuri kun äiti sai Idalle ulkovaatteet päälle ja ulkona oli ehditty olla hieman aikaa, alkoi satamaan ja piti tulla sisälle. Ja sama toistui monta kertaa päivän aikana. Kuurot kestivät kymmenestä minuutista puoleen tuntiin ja sitten taas aurinko paistoi. Välillä ukkostikin oikein kunnolla. Ainoa lohtu lienee ollut se, että puutarha tykkäsi sateesta ja omenapuun lehdetkin aukesivat ihan silmissä.

ida0972

Lopulta äiti ei enää jaksanut edes takaisin ramppausta, vaan Ida ja äiti jäivät suosiolla sisälle iskän jatkaessa autotallin siivousta ulkona. Hyvin tuntui Ida viihtyvän vaikkei ulos päässytkään. Äidin vilasukat saavat tässä kyytiä.

ida0973

Mökissä sisällä on monia vaaran paikkoja, joten äiti joutui vahtimaan Idaa hieman tavallista tarkemmin. Eilen lämmitetty pönttöuuni ei enää tänään ollut kuuma, mutta edellisenä iltana kun tultiin mokille ja siinä oli tuli, joutuivat äiti ja iskä rakentamaan sen eteen tuoleista melkoiset barrikaadit, ettei neiti mennyt sinne polttamaan näppejään.

Keittiön hellan nupit olivat Idan mielestä suunnattoman kiinostavia, jopa siinä määrin, että keittiön ovi piti pitää kiinni. Hellassa ei ollut pidetty tulta, joten se ei ollut kuuma, mutta nupit ovat aika nokisia ja varsinkin kun niitä vetämällä luukut aukeavat, ja sisäpuolella on nokea vaikka kuinka, niin neidiltä päätettiin kieltää keittiöön pääsy omin nokkineen.

ida0974

Sen verran tänään ehdittiin ulkonakin käydä, että Ida sai otsaansa hienon mustelman. Sen saamiseen ei mennyt kuin hetki, kun Ida kompastui kukkapnekin laitaa vasten. Kurahousuissa on hieman vaikea kävellä epätasaisella nurmikolla. Nenä sentään on jo parantunut, joten kasvot eivät ole ihan joka puolelta ruvella.

ida0975

Comments (1)

Kommentit

  1. mummo 24 toukokuu, 2009 22.57

    Onpa kaunis kuva tuo sateinen omenapuunoksa! :)
    Tosi vauhtimimmi siellä: kun yksi nirhama paranee, jo toinen pukkaa päälle. Idalla on melkein yhtä komea mustelma otsassa kuin minullakin, kun kolautin ohimoni uuden kasvihuoneen räystäslautaan (entisessähän ei ollut räystäitä).