Prinsessa Idan päiväkirja

Hyvää Vappua – Glad Walborg!

Ida ja vanhemmat lähtivät illalla naapuriin grillaamaan, syömään ja Vappua juhlimaan. Idalla ja äidillä oli päällä äidin ompelemat takit. Idan takki oli tänään ensikäytössä, sillä äiti sai vasta tänään ommeltua siihen napit, vaikka takki on ollut valmis jo useamman viikon. Villakangastakki oli ihan tarpeen, sillä vaikka aurinko paistoi komeasti, niin tuuli oli tosi kylmä.

ida0896

Naapurissa Ida ja Vilma ottivat kaiken irti serpentiinistä. Vilma vanhempana osasi jo puhaltaa serpentiiniä iloiseksi spiraaliksi. Ida tyytyi vain pätkimään sitä pieneksi paperisilpuksi. Voi sitä riemua ja vauhtia! Ei kestänyt kauaakaan, kun koko olohuone oli kuin pyörremyrksyn jäljiltä. Huh huh.

ida0897

ida0898

Vilma oli hieman mustasukkainen ilmapalloistaan, joten ne jouduttiin laittamaan Idalta turvaan. No, serpentiinin siperrys riitti neidille aivan hyvin. Idan vakosamettinen mekko on muuten kirppislöytö. Sekin oli tänään ensi kertaa Idan päällä.

ida0899

Äiti ja iskä uskaltautuivat kyläilemaan Idan kanssa, vaikka kahden viikon leikkauksen jälkeinen ”varoaika” loppuu vasta maanantaina. Vilma ja Lina olivat Sanna-äidin mukaan ihan terveitä. Silti oltiin hieman varovaisia sen kanssa, ettei Ida vain imeskelisi mitään leluja tai lapset kovin halailisi keskenään, ihan vain varmuuden vuoksi.

Periaatteessa Idan käsilastat estävät viemästä mitään suuhun, mutta neitipä on oppinut, miten lelut saa suuhun lastoista huolimatta. Joko kumartumalla siten, että suu yltää lattialla tai pöydällä olevaan leluun tai vaihtoehtoisesti ottamalla pitkän lelun päästä kiinni ja laittamalla sitten vain toinen pää suuhun. Konstit on monet.

Joka tapauksessa koko perheellä oli tosi hauskaa, kiitoksia vain isäntäväelle. Kotiin tultiin vasta yhdeksän maissa. Vapun kunniaksi Idakin sai valvoa niin pitkään, sillä kolmen tunnin päiväunet antoivat neidille juuri sopivasti voimia jaksaa iltamyöhään asti.

Comments (3)

Kommentit

 1. Miia 1 toukokuu, 2009 18.51

  Täälläkin on muksujen huoneet täynnä serpentiiniä ja ilmapalloja (muksut aikoi itse siivota serpentiinit pois, se oli ostamiselle ehtona, saa nähdä miten käy). Hyvää vappua Idalle :) ! Toivottaa serkut Eini, Esa ja Elina.

 2. Eve 1 toukokuu, 2009 21.46

  Fiksun näköiset takit! Hauskaa vappua sairastuvalta!

 3. mummo ja ukki 2 toukokuu, 2009 12.17

  Ilmapallot ja serpentiinit ovat pienille hauskinta vapussa. Palloissa vain on vanhemmille kova puhkuminen.
  Hienot takit Äidillä ja tyttärellä! :)