Prinsessa Idan päiväkirja

Oma koti kullan kallis

Ida oli vielä aamulla nukkumassa, kun äiti ja iskä tulivat sairaalaan. Pian tyttö kuitenkin heräsi ja sitten päästiin aamupuurolle. Puuron jälkeen neiti juoksenteli käytävällä äidin kanssa. Ida kyllä menisi yksinäänkin, mutta äiti piti silloin tällöin kiinni, jolloin tyttöä on helpompi ohjailla. Ihan jokaisesta aukinaisesta ovesta kun ei sovi rynnätä sisään.

ida0876

Muutamaan otteeseen Ida myös työnteli käytävällä erilaisia kärryjä. Hoitajien lääkekärry oli erityisen kiva, sillä se oli aika pieni ja kevyt, siivousvaunu olisi ollut kiinnostava, mutta siihen äiti ei antanut Idan koskea. Tässä Ida työntää hoitajien ”apuna” leikkaukseen menevän pikkupojan sänkyä.

ida0877

Käytävällä juoksentelun jälkeen Ida malttoi taas leikkiä leikkihuoneessa, jossa oli kaiken muun roippeen lisäksi kaksi kivaa nukkea. Nuket oli kuulema tilattu osastolle Amerikasta asti, sillä vain sieltä on saatavissa tällaisia erikoisnukkeja. Ida tutusteli nukkeihin tökkimällä niitä sormella silmiin.

ida0873

ida0874

ida0875

Äidin ja iskän yllätykseksi lääkäri kotiutti Idan puolen päivän aikaan. ”Tyttö syö sairaalan vararikkoon, joten siksi hänet päästetään jo kotiin”, sanoi lääkäri pilke silmäkulmassa. Kotiin lähtö sopi kyllä erinomaisesti kaikille. Sitten laitettiin kimpsut ja kampsut kasaan ja lähdettiin, ennen kuin lääkäri muuttaa mieltänsä.

Kotona Ida sai ensimmäisenä eteensä äidin ja iskän tiistaina kirpparilta löytämiä vauva-Legoja ja ne tuntuivat olevan mieluisia.

ida0878

ida0879

Kyllä nyt pitäisi neidin viihtyä, sillä kun Legot alkavat kyllästyttää, otetaan kehiin lisää kirppislöytöjä. Kaikkia kun niitä ei tietystikään kerralla anneta, että hupia riittää pidempään. Kaksi viikkoa nyt pitäisikin malttaa ottaa iisisti, välttää lähikontaktia muihin lapsiin elleivät nämä ole ehdottomasti aivan terveitä, pitää käsitukia ja varoa muutenkin suuta.

Comments (2)

Kommentit

  1. Eve 23 huhtikuu, 2009 20.55

    Hienoa, että olette jo kotona! Ainu leikkii kans vauvalegoilla joka päivä, eli hyvän löydön teitte.

  2. mummo ja ukki 24 huhtikuu, 2009 0.48

    Hyvä juttu, että Ida pääsi jo kotiutumaan. Kotona kaikkien on paljon mukavampi ”leikkiä” kuin sairaalan steriilissä ympäristössä. :)
    Varmaan päiväunetkin palaavat normaaliin pituuteensa ja tuttu päivärytmi tuo turvallisuutta olemiseen.
    Kunkin kehitysvaiheen leikeissä mielenkiinto suuntautuu tiettyyn asiaan: nyt irrottamiseen ja seuraavaksi kiinnittämiseen. Idalla kaikki vaiheet näyttävät tulevan eteen tavattoman varhain! Ehkä siihen vaikuttaa myös vanhempien aktiivisuus, tai sitten ei.