Prinsessa Idan päiväkirja

Pikku delfiinin ensimmäinen sukellus

Kun iskä ja Ida menivät uimaan, lähti äiti kameran kanssa mukaan. Äiti keskittyi kuvaamiseen turvallisesti altaan laidalta ja toive kuivana pysymisestä toteutui. Ida ei äitiä ja kameraa montaa kertaa ehtinyt huomaamaan, sillä vedessä oli niin kivaa. Yhden katsekontaktin äiti sai, kun iskä nosti tytön vedestä ylös aivan äidin edessä.

ida0795

ida0797

Iskä on kertonut, että Idalla on tapana selällään kelluessaan nostaa jalat pystyyn. Nytpä äitikin näki sen ihan omin silmin: jalat törröttivät koko ajan pystyssä ja välillä Ida piti varpaista kiinni.

ida0796

Vesi oli lämmintä ja iskän sylissä turvallista olla. Välillä iskä pyöritteli tyttöä vettä pitkin ympäriinsä ja antoi Idan nauttia veden virtauksesta iholla. Ja kyllä tyttö nauttikin! Äiti nautti iloisten ilmeiden kuvaamisesta ja antoi kameran laulaa.

ida0798

ida0800

Yhtäkkinen hyppy vedestä ilmaan tuntui olevan Idn mieleen, eikä tyttö pistänyt pahakseen myöskään takaisin veteen molskahdusta iskän turvallisien käsivarsien varmassa otteessa.

ida0799

Ida sai tänään sukeltaa ensimmäistä kertaa, sillä äidin lisäksi hallilla oli tänään oikea vedenalaiskuvaaja, joka räpsi pienistä sukeltajista kuvia. Uimaohjaaja auttoi Idaa sukelluksessa. Napakka ote tytöstä, ensin vedestä vauhdilla ylös ja sitten viuh, veden alle pitkään liukuun. Ohjaaja piti Idasta koko ajan kiinni liu’unkin ajan ja kuvaaja räpsi kuvia upoksissa (kuvaaja näkyy uimaopen vasemmalla puolella veden alla).

Uimaope tuli myöhemmin kertomaan myös äidille, että hänen mielestään Ida suhtautui sukellukseen tosi rauhallisesti. Jotkut lapset saattavat yhtäkkistä veden alle menoa vähän säikähtää, mutta Ida otti tilanteen omaan tyyliinsä – aivan kuin se olisi ollut jokapäiväistä touhua. Henkitorvensulku-refleksikin toimi tytöllä hyvin, sillä sukelluksen jälkeen tyttö vain vähän yskäisi. Jotkut kuulema yskivät ja kakovat pinnalle päästyään aivan mahdottomasti. Varmaankin se, että Ida ei hätääntynyt, auttoi tähänkin asiaan.

ida0802

Kaiken kaikkiaan iskän ja Idan puolituntinen kului taas tosi nopeaan vedestä nauttien. Neiti oli kotiin lähitessä ihan poikki, niin sanotusti väsynyt mutta onnellinen.

ida0801

Nyt sitten vain jännityksellä odotetaan vedenalaiskuvia. Kuvaamon sivuja selatessa sai vähän esimakua, mitä on odotettavissa.

Comments (2)

Kommentit

  1. mummo ja ukki 30 maaliskuu, 2009 10.42

    Vau! Vesi on mahtava elementti, kun siihen saa tottua jo pienestä pitäen. Kyllä kaikesta näkee, että Ida nauttii täysin siemauksin! Ja näyttää Iskäkin nauttivan! Upeaa! :)
    Jos vain sattuisi joskus se kuuluisa lottovoitto kohdalle, uima-altaallinen viherhuone talon eteläpäätyyn olisi hankintalistan etupäässä.

  2. Maarit 31 maaliskuu, 2009 0.34

    Hih :) Irinakin harrasti samaa vuosi sitten ja oli muutekin ihan kotonaan selällään kellutellen. Muiden ipanat pistivät jo hanttiin selällään oloa.

    Ihania kuvia <3 On se vaan niin ihanaa katsella, kun toinen nauttii olostaan :)