Prinsessa Idan päiväkirja

[lang_fi]Ruoanlaittoa ja syömistä[/lang_fi][lang_sv]Det ska börjas tidigt…[/lang_sv]

[lang_sv]Idag var de dags för första matlagningskursen för Ida. Pappa hade planerat att göra köttfärssoppa, så då fick Ida vara med, som hörskådare sittandes i sin barnstol. Pappa förklarade varje steg hur man gör, ta fram ingredienserna, skala potatis, sätt soppspad på kokning…

Efteråt kunde man nästan ana vad som for runt i huvudet, där är potatisen…[/lang_sv]

[lang_fi]Päiväunien jälkeen iskä piti Idalle kokkauskurssia. Ruokalistalla oli jauhelihakeittoa. Aikansa iskä selitti tytölle, mitä missäkin vaiheessa tehdään, kunnes Ida otti ohjat käsiinsä. Tässähän tyttö selvästi näyttää iskälle, että otappa tuosta nuo potut…[/lang_fi]

ida0787

[lang_sv]… som ska i grytan där. [/lang_sv]
[lang_fi]… ja pistä tuonne hellalla olevaan kattilaan.[/lang_fi]

ida0788

[lang_sv]Som för vuxna så är de för barn oxå. Tillräckligt länge man tittar på god mat så blir man hungrig själv oxå. och Ida är inget undantag. Nästan en hel burk med spagetti och köttfärsås gick ner och en halv burk med mangopure efterrätt.[/lang_sv]
[lang_fi]Kova urakka ruoanlaiton päällysmiehenä vaati veronsa ja Idalle tuli nälkä. Neiti pisteli melkein koko purkillisen spagettia ja jauhelihakastiketta. Jälkiruoaksi Ida sai vielä magososetta.[/lang_fi]

ida0789

[lang_sv]När Ida var mätt och belåten visade hon vad hon lärt sig, gnissla tänder. Ida förde underkäken från vänster till höger och tillbaka. Gnissel…[/lang_sv]
[lang_fi]Kun massu oli täynnä, piti vähän esiintyä kameralle nirskuttamalla hampaita. Alaleuka liikkui puolelta toiselle kuin saranoilla.[/lang_fi]

ida0790

[lang_fi]Iskä ja äiti ovat olleet viime päivinä vähän ihmeissään pikkuneidin ruokailujen kanssa, sillä sekä aamu- että iltapala on aiheuttaneet tytössä valtavat raivokohtaukset (päivällinen ja lounas kyllä maistuvat).

Tänäänkin kun äiti yritti syöttää Idalle iltapuuroa tyttö otti kunnon pultit. Tällä kertaa äiti yritti odottaa itkun loppumista ja tarjota ruokaa sitten uudelleen, mutta siitä ei tullut yhtään mitään. Tyttö raivosi kuin hirmumyrsky. Aikansa syöttämistä yritettyään äiti lopulta hyssytteli tyttöä sylissä ja yritti saada rauhoittumaan. Tosin se ei enää siinä vaiheessa ollutkaan helppoa.

Lopputuloksena oli, että puuro jäi syömättä ja Ida voitti vanhemmat 2-0. Itku loppui noin 40 minuutin jälkeen maitopullolla.

Mikähän ihmeen vaihe tämäkin taas on?[/lang_fi]

Comments (1)

Kommentit

  1. mummo ja ukki 27 maaliskuu, 2009 0.35

    Tämä on se vaihe, missä Ida protestoi Äidin töihin menemistä. Pikkuneidin elämässä on tapahtunut suuri muutos, Äidin tilalla Iskä on kotona. Vaikka kotihommat sujuvat Iskältä yhtä hyvin kuin Äidiltä, pitää uutta tilannetta protestoida. Ja muuta konstiahan ei ole kuin maan mahtava ja korvat lukitseva itku ja hammasten kiristys! :(
    Pitää vain toivoa, että pian neiti kyllästyy ja alkaa hyväksyä muuttuneen tilanteen.