Prinsessa Idan päiväkirja

Päiväunet syövät yöunia?

Viime päivinä Ida on nukkunut kahdet makeat ja kohtuullisen pitkät päiväunet. Ensimmäiset noin 1,5-2 tuntia ja toiset saman verran. Äiti on ollut tyytyväinen, sillä hyvin levänneenä tyttö on jaksanut touhuta omiaan, eikä ole tarvinnut viihdytystä.

Asialla on kuitenkin kääntöpuolensa. Nimittäin yöunille nukahtaminen. Eipä ole tyttöä juuri uniaikaan kahdeksalta illalla väsyttänyt. Tässä tyylinäyte parin päivän takaa iltayhdeksältä.

[MEDIA not found]

Muutamana iltana Ida on vain viety sänkyy oikeaan aikaan, mutta nukkumisesta ei ole tullut mitään pariin tuntiin. Onneksi tyttö ei juuri ole kärtynnyt, vaan hihkunut riemusta ja jokellellut sängyssä seisaallaan.

Mutta nytpä äiti ja iskä ottivat käyttöön uuden taktiikan: vain yhdet päiväunet. Eilen Ida nukkui ulkona kolme tuntia ja niillä unilla pärjättiin (jotenkuten) iltaan asti. Tyttö nukahti kohtuullisen helposti.

Kun äiti ja iskä menivät nukkumaan, oli Ida täydessä unessa ja kietoutuneena peittoon ihan umphuppelissa. Hyvin uni maittoi ja äiti kävi laittamassa tutin vasta aamulla viiden maissa, kun tyttö kitisi. Tutti auttoi takaisin uneen.

ida0702

Tänään on luvassa samat sävelet eli yhdet unet ja illalla toiveita siitä, että uni tulee ajallaan.

Comments (6)

Kommentit

 1. mummo ja ukki 28 helmikuu, 2009 0.51

  Riittääpä Idalla mahtavasti virtaa vielä illalla! Nukkumaanmenoajan myöhentyminen ei tietenkään ole erityisen mukavaa. Olisikohan aamu-uni kuitenkin pitempi, jos ilta saisi venyä myöhemmäksi? ;)
  Kenties Ida pärjäisi jo yksillä kunnollisilla päiväunilla iltaan saakka?! Kannattaa kokeilla, ellei iltavirkku neitokainen oikein miellytä.

 2. minna 28 helmikuu, 2009 9.57

  Riippumatta siitä, mihin aikaan Ida nukahtaa, niin aamuherätys tulee puoli kahdeksan, kahdeksan aikaan. Että yritetään nyt yksiä unia ainakin väliaikaisesti, että saataisiin nukkumatti kylään jo kahdeksan aikaan.

 3. Danielin äiti 28 helmikuu, 2009 12.37

  Jännä, miten erilaisia lapset tässäkin ovat. Daniel on alusta asti mennyt myöhään illalla nulkumaan 22-00. Aamulla sitten nukutaan yleensä vähintään yhdeksään. Kaikella on puolensa. Aamu-uninen äiti on kiitollinen kyllä, mutta illalla se ”oma aika” jää vähiin.

 4. Eve 28 helmikuu, 2009 23.02

  Meillä yksiin uniin totuttautuminen kävi äkkiä, ja on ihanaa, kun ei tarvitse nukuttaa illalla. Ainu myös herää aina viimeistään seiskalta, meni sitten nukkumaan iltaseitsemältä tai -kymmeneltä, joten mieluummin pitkä yöuni kuin väsykitisevä lapsi.

  Tänään just pohdittiin, pitääkö vielä ostaa yksi unipussi, kun tämä koko käy naftiksi. On ollut verrattoman kätevä, ei mene peitto naamalle ja nukkuu rauhallisesti, kun lämpö pysyy hyvin.

 5. minna 1 maaliskuu, 2009 9.57

  Meillä on unipussiin jo tarvikkeet ostettuna vetoketjua myöten, mutta se pitäisi vielä ommella. Saas nähdä, milloin senkin ehtii tekemään, tässä kun on enää 6 arkipäivää vanhempainvapaata minun osaltani jäljellä.

 6. minna 1 maaliskuu, 2009 9.59

  Meilläkin oli sellainen vaihe, että tyttö nukahti aamulla kahdeksan jälkeen vielä parisänkyyn minun viereen. Se oli kyllä ihanaa, kun aamu-unisia ollaan täälläkin samoin kuin Danielin kotona.