Prinsessa Idan päiväkirja

Uusi yritys keinussa, kumpparit jalassa

Koska äidillä ja iskällä on lumityövuoro tällä viikolla, äiti ja Ida ulkoilivat tänäänkin, vaikka ulkona satoi räntää. Äiti kolasi lunta ja Ida katseli touhua pulkasta. Kun työt oli tehty, kokeiltiin taas keinua. Tällä kertaa Idaa vähän jo hymyilytti. Eiköhän se tästä, äiti ajatteli.

ida0698

Tänään oli siinä mielessä historiallinen päivä, että Idalla oli ensimmäistä kertaa kengät, kumisaappaat, jalassa. Ja niillä jopa vähän käveltiinkin, vaikka aika hankalaa se oli, sillä leikkipaikalla oli nuoskaista lunta. Kengät äiti osti vähän aikaa sitten kirpparilta ja ne ovat vielä hieman väljät (koko 21 ja 2-3 senttiä ylimääräsitä tilaa varpailla kahden villasukan kanssa), mutta ne onkin tarkoitettu varsinaisesti vasta kesäksi ja syksyksi.

Kumisaappaat eivät ehkä ole paras vaihtoehto kävelemään opettelevalle, mutta äidillä teki mieli vähän kokeilla, että miten Ida regoi siihen, että pääsee ulkonakin liikkumaan.

Ensin tyttö huojui ja heilui paikoillaan ja piti koko ajan äidistä kiinni, vaikka penkistäkin olisi voinut ottaa tukea. Sitten neiti aloitti lumileikit polviseisonnassa. Sepäs olikin kivaa! Penkkiä oli mukava läpsytellä kädellä.

ida0699

ida0700

Ja kun sopivan korkuinen tuki löytyi, niin Ida pysyi ihan seisaallaankin. Tarkkaavaisena tyttö katseli sinne tänne ja ihmetteli pihaa, lunta ja varmaan leikkivälineitäkin.

ida0701

Nyt äiti jo innolla odottaa, että lumet sulavat ja päästään hiekkalaatikolle mönkimään ja tepsuttelemaan pihalla ilman kävelyä haittaavaa lunta. Mitäs se sääennuste lupasikaan ensi viikolle?

Comments (1)

Kommentit

  1. mummo ja ukki 26 helmikuu, 2009 22.37

    Eipä sitä aikuisena enää osaa ihmetellä luntakaan. Mutta pikkuihmiselle se on uusi outo asia samoin kuin lumessa tarpominenkin kumppareilla. Hyvin Ida näyttää viihtyvän talvisella pihalla. – Mukavia kolausilmoja Äidille! :)
    Täällä tulee taas vaihteeksi taivaan täydeltä lunta, joten huomisaamuna ovat varmaan sekä mönkijäaura että kolaaja pihalla liikenteessä.