Prinsessa Idan päiväkirja

Keinumassa ja mäkeä laskemassa pihalla

[lang_fi]Aamulla oli niin mahtava kevätilma, että Ida ja äiti suuntasivat ulos heti aamupalan jälkeen. Ida sai istua pulkassa ja äiti veti tyttöä siinä edes takaisin. Ensin vietiin roskat, sitten käveltiin vain pihalla sinne tänne. Idalla oli taas aurinkolasit päällä samoin kuin äidilläkin, sillä keväthanget loistivat kuin pohjoisessa konsaan.[/lang_fi]
[lang_sv]På morgonen mamma märkte, att det är ett strålande väder ute, så Ida och mamma gick ut straks efter frukosten. Ida fick sitta i en pulka och mamma gick med henne hit och dit på gården. Ida samt mamma hade solglasögon på, för det var jätteljust ute.[/lang_sv]

ida0696

ida0697

[lang_fi]Äiti teki lumityöt ja Ida seurasi touhua pulkassa istuen. Ulkona oli pari astetta lämmintä, mutta lumi ei ollut vielä ehtinyt nuoskaantua, joten se oli helppo kolata. Eikä sitä niin paljoa edes ollut, pari senttiä.[/lang_fi]

[lang_fi]Lumitöiden jälkeen äiti nosti Idan ensimmäistä kertaa pihalla olevaan vauvakeinuun. Tyttö oli hommasta vähän ihmeissään, eikä vielä oikein ymmärtänyt, että keinumisen pitäisi olla aika hauskaa. Lähikoivuissa lennelleet talitintit sen sijaan olivat ihan innoissaan, ei ehkä keinusta vaan keväästä.[/lang_fi]
[lang_sv]Ida fick till och med pvova en gunga första gång i sitt livet. Mamma är inte helt säkert att hon tyckte om att gunga, men kanske glädjen kommer efter undran har gått över.[/lang_sv]

[MEDIA not found]

[lang_fi]Aurinko ei paistanut keinuille vielä sillä oli ihan aamu (tai no, kymmenen maissa) joten keinussa pystyi olemaan aurinkolasit otsalla. Lisäksi äiti halusi nähdä Idan silmät, että tietäisi, mitä tyttö pitää keinumisesta. No, ehkäpä Ida vielä keinumisesta innostuu, kunhan ensin vähän totuttelee.[/lang_fi]

[lang_fi]P.S. Siitä haikarasta, jonka äiti näki jokunen päivä sitten. Se oli varmaan vaan jäänyt palloilemaan lähistölle, sillä se oli tuonut taloyhtiöön uuden vauvan jo pari viikkoa aiemmin.[/lang_fi]

Comments (6)

Kommentit

 1. Eve 25 helmikuu, 2009 19.28

  Hehee, onpas vakavaa touhua! :D

 2. mummo ja ukki 25 helmikuu, 2009 19.32

  Komea paketti pulkassa! :)
  Kyllä se keinumisen juju vielä selviää, ja sitten haluttaisiin keinua aina.
  Mukava, että sielläkin oli aurinkoinen päivä niin kuin täälläkin. Ukki pyörähti Opukassa ja mummo kolasi muutaman sentin lumikerrosta pihalta ihan ilokseen.

 3. Miia 25 helmikuu, 2009 23.17

  Hommaa Idan iloksi hyppykiikku (josta ollaan montaa mieltä, toiset vastaan ja toiset puolesta). Meillä ainakin kaikki muksut tykkäs, siinä oli mukava pomppia, pyöriä ja keinua. Meidän vanha on niin loppuun pompittu,ettei siittä ole enään käyttökuntoon.

 4. Sanna 26 helmikuu, 2009 0.11

  kiitti kommentista. Mä ajattelin kans aluks että en uskalla sitä kaavaa alkaa muokkaamaan. Mutta sit kuitenkin kokeilin ilman saumavaroja vaan. Muuten en muokannut. Eevi on 81cm pitkä ja toi 92 koko oli ihan sopiva kun himppasen pienennettynä teki.

 5. Eve 26 helmikuu, 2009 21.07

  Ainulta on hyppykiikku ”kielletty”, kun on liikkumisen oppiminen hidasta. En kyllä enää muista, millä tavalla se sitä vielä hidastaa, mutta tästä tuskin on Idan kohdalla kyse, kun tyttö on sellainen menijä! :D

 6. minna 26 helmikuu, 2009 22.56

  Hyppykiikkua harkittiin jokunen aika sitten kun Ida ei vielä pysynyt omilla jaloillaan. Nyt tyttö pääsee liikkeelle itsekin, joten luulen että pärjätään hyvin ilmankin.