Prinsessa Idan päiväkirja

Ida seisoo ilman tukea

Pikkuhiljaa hivuttamalla Ida on alkanut irroittamaan otteensa tuesta ja seisomaan ihan omin avuin. Olisikohan se ollut viikko sitten, kun tyttö ensi kertaa päästi kätensä tuesta ja pysyi hetken jaloillaan ennen pyllähtämistä alas. Nyt touhua on treenattu viikon päivät, joten se onnistuu jo hienosti. Kovin kauas ei iskä kuitenkaan uskalla käsiään laskea.

ida0685

Idasta näkee, että seisoessaan hän keskittyy ankarasti. Sitten kun jaloillaan on pysytty jo hetken, alkaa tyttöä naurattaa, sillä itsekseen seisominen on tosi hauskaa! Pieni kehu äidiltä tai iskältä saa tytön suorastaan ratkeamaan riemusta.

ida0686

ida0687

Ja jotta suoritus olisi täydellinen, sen jälkeen täytyy tietysti taputtaa. Senkin Ida jo osaa (halutessaan). Yleensä parhaat taputukset tulevat potalla istuessa.

ida0688

Muutaman kerran itsekseen seisoessaan tyttö on yrittänyt ottaa jo askeliakin, mutta silloin maan vetovoima voittaa ja Ida pyllähtää alas. Onneksi laskeutuminen tapahtuu nyt useimmiten takamus edellä, eikä aina niin että pää kalahtaa lattiaan. Myös tukea vasten seisoessaan Ida osaa tulla alas tyylikkäästi, eikä mätkähtämällä.

P.S. Iskä teki aamulla ihmeellisen lintuhavainnon takapihalla. Äiti ehti siipiveikon ikuistamaan kameralla ennen kuin se lehahti tiehensä. Lintukirja on mokoma mökillä, mutta netistä surffaamiensa kuvien perusteella äiti arvelee, että kyseessä on harmaahaikara. Toikohan haikara taloyhtiöön uuden vauvan? Pitääpä kuulostella naapurustossa.

ida0689

Comments (4)

Kommentit

 1. mummo 22 helmikuu, 2009 1.42

  Onpa ponteva seisoma-asento. Ihana nähdä, miten Ida riemuitsee saavutuksestaan: aivan silmät sädehtivät! Kielen näyttäminenkin näemmä onnistuu. :)
  Jokos kaupungilla on joku ihminen hermostunut, kun Ida on näyttänyt kieltä? Vai onko se vain kotona tapahtuvaa?
  Jaa-a, että haikara liikenteessä! Taitaa olla ilmasto muuttumassa lämpimämmäksi, kun noin eksoottisia vieraita näkyy.

 2. minna 22 helmikuu, 2009 10.48

  Ida näyttää kieltä yleensä silloin, kun on innoissaan jostain tai sitten touhutessaan jotain tyytyväisenä. Eli kaupungilla vielä lähinnä ihmetellään ja katsellaan suu kiinni tai ihmetyksestä ammollaan, mutta kieli sisällä.

 3. Saara 23 helmikuu, 2009 19.17

  Minä tein saman lintuhavainnon. Olin Matin kanssa puhelimessa, kun päivittelin, että onpas takapihalla oudon näköinen lintu. Sen tiesin minäkin, ettei se ollut fasaani, mutta haikaraksi en olisi uskonut.

 4. Faster Fia 24 helmikuu, 2009 16.26

  Åhh så duktig lilla gumman är… Faster är stolt över dig :) snart springer du i från mamma och pappa :) Saknar dig! Kramar från din gudmor, farbror Denny och kusin Anton.