Prinsessa Idan päiväkirja

Nälästä, ruokahalusta ja syömisestä

Idan ruokahalu on jo melkein ennallaan, mutta silti annoskoot ovat vielä aika paljon pienempiä kuin ennen mahatautia. Äiti kuitenkin epäilee, että ei tytön ruoantarve ole silti vähentynyt, ruokailut ovat vain tihentyneet, koska sapuskaa menee kerrallaan vähemmän.

Päiväunien jälkeen Ida söi pienen purkillisen hedelmäjugurttia ja joi päälle maitoa, mutta se ei riittänyt pitämään nälkää kovin kauaa. Siksipä neiti ilmoittikin Anttilassa nälkäänsä kovaan ääneen, kun iskä ja äiti olivat unohtuneet tutkimaan tavaroita liian kauaksi aikaa.

ida0674

Onneksi oltiin juuri silloin huonekaluosastolla, jossa oli varaa valita istumapaikka monista sohvista ja nojatuoleista. Tietenkään äiti ei millään meinannut saada maitopurkkia auki, joten Ida sai jatkaa oopperaansa hetken aikaa. Onneksi tytön olo helpottaa (lue: huuto loppuu) aina heti, kun tuttipullo työnnetään suuhun.

Ida muuten osaa jo itse pitää tuttipulloa syödessään. Siinä vaiheessa kun maha alkaa täyttymään, tyttö ottaa pullon suustaan ja alkaa leikkimään sen tutilla, mutta suurin osa maidosta menee alas tytön itse pitäessä pulloa.

ida0675

Ida on aina ollut ”äkkinälkäinen” eli hänelle tulee nälkä aina kuin salama kirkkaalta taivaalta. Voi olla että kotonakin Ida leikkii tyytyväisenä ja yhtäkkiä alkaa armoton huuto. Se on vain nälkä, joka yllättää kesken leikin. Kun tällainen nälkä tulee, sen voi tyydyttää vain ja ainoastaan maidolla. Siinä vaiheessa on turha yrittää tarjota kiinteitä.

Kiinteät Ida syö yleensä aina saman rytmin mukaisesti. Aamupala kun on herätty ja saatu vaatteet päälle, lounas ensimmäisten unien jälkeen, päivällinen toisten unien jälkeen ja iltapala ennen yöunia. Tähän lisäksi maidot joita syödään yleensä hieman ennen päiväunia ja äkkinälän yllättäessä.

Comments (2)

Kommentit

  1. Eve 18 helmikuu, 2009 23.18

    Ainulla ruokahalu palaa tosi hitaasta tautien jälkeen, vaikka muuten olisi ihan kunnossa. Nyt on kyllä syönyt ennätysmäisen hyvin, iltapalaakin 2.5 desiä! Jatkuispa vaan…

  2. mummo ja ukki 19 helmikuu, 2009 19.14

    Sehän on hyvä merkki, että Idalle taas ruoka maistuu! Mahatauti lienee jo voitettu! Hieno homma! :D