Prinsessa Idan päiväkirja

Vauvakerhopäivä

Koittihan se vihdoin se tiistai ja päästiin vauvakerhoon. Viime viikkoinen kerho jäikin välistä flunssan takia, mutta nyt äitikin on jo sen verran parantunut, että uskaltautui liikkeelle. Moni muukin oli uskaltautunut, vaikka oikea flunssa-aalto oli pyyhkäissyt läpi kerholaisten. Ainakin viisi vauvaa oli ollut viime viikolla kuumeessa ja flunssassa.

Nyt Ida malttoi vähän jo leikkiä lattiallakin, eikä ihan koko aikaa roikkunut aikuisissa. No, aika paljon aikaa kului Virpin sylissä, mutta ei enää niin paljon kuin aiemmin.

ida0625

Myös Katariina oli tullut kerhoilemaan ja Ida tervehti tyttöä nipistämällä tätä poskesta. Idalla on ihme nipistelyvaihe menossa, sillä äidilläkin on käsivarret ihan mustelmilla, kun Ida osoittaa ”hellyyttä” äitiä kohtaan. Onneksi Katariina ei tainnut tätä nipistystä kovin pahasti ottaa. Tosin Ida nipisti Katariinaa myöhemmin uudelleen ja silloin tytölle tuli itku. Eipä Ida vielä ymmärrä, vaikka äiti miten yrittää selittää, että nipistely tekee kipeää ja niin ei saa tehdä.

ida0622

Kerhossa oli mukavia leluja ja lelulaatikoita, jotka nurin päin käännettyinä soveltuivat erityisen hyvin ylösnousutuiksi. Ensin siis leikitään leluilla ja kun se kyllästyttää, sitten kivutaan ylös.

ida0623

Nikolas kannustaa Idaa kun tyttö nousee ylös laatikon päälle. Vanessa leikkii taustalla omia leikkejään.

ida0624

Idalla oli kerhossa ensi kertaa päällä äidin ompelema liivimekko. Ihan hyvin mekko toimi ja sai kehujakin, vaikka kangas onkin vanhasta tyynyliinasta…

Liivimekon lisäksi äiti on surruutellut laminoiduista puuvillapaloista vaippapusseja, joihin saa likaiset vaipat reissun päällä. Hyvin toimivat nekin. Päällimmäisessä pussissa on sisällä kaksi vaippaa imuineen pesuun menossa.

ida0626

Comments (3)

Kommentit

  1. mummo ja ukki 30 tammikuu, 2009 17.27

    Ostin Äidille kirpparilta käsityölehden, jossa on vauva ja leikki-ikäisten vaatteiden kaavoja ja teko-ohjeita. Pitäisi vain saada postitetuksi, ennen kuin ompeluinto siellä hiipuu.

  2. minna 30 tammikuu, 2009 23.19

    Vau, kiitoksia jo etukäteen, laita vaan tulemaan! Nyt on ompeluinto päällä, mutta kohta pitää jo taas raivata koti kankaista ja laittaa koneet vähäksi aikaa laatikkoon.

  3. Natalia 3 helmikuu, 2009 18.56

    Kappas tosiaan Iidan nipistyksestä jäi todisteita, enpä itse kyl huomannut mitään. Taisi Katariinaa kiinnostaa enemmän lelut kuin nipistykset, niin ei sit huutanutkaan.