Prinsessa Idan päiväkirja

Konttauksen ensiaskeleet

Ida pääsi heti testaamaan keittiön alalaatikoiden stoppareita. Tytön tavaksi on tullut mennä keittiössä ensimmäisenä uunipeltilaatikkolle, sillä sen kahva on kaikista matalimmalla. Niin Ida teki nytkin. Nyt se oli vähän turvallisempaa, sillä laatikko ei tullut enää ulos, vaan stoppari pysäytti sen. Laatikon kahvaa vasten Ida pinnisti ylös. Tosin ihan seisaalleen asti tyttö ei päässyt, sillä kahvasta täytyi pitää kiinni ja se mokoma oli aika matalalla.

ida0619

Aikansa kahvan kanssa äherrettyään tyttö päätti, että nyt täytyy päästä äidin luo, sillä äidin käsien avulla ainakin pääsee ihan seisaalleen asti. Tyttö oli sattumalta konttausasennossa ja aivan yhtäkkiä lähtikin siitä etenemään konttaamalla eikä lösähtänytkään mahalleen ryömimään, kuten tavallisesti. Äiti oli silmänsä pudottaa, mutta onneksi ymmärsi kuitenkin painella kameran nappia.

ida0620

Ensin Ida eteni vähän ihmetellen itsekin, mutta sitten vauhtikin löytyi. Konttaamalla pääsikin eteenpäin aika kyytiä!

ida0621

Onpas jännä jatkossa nähdä, milloin konttaus vaihtuu siksi varsinaiseksi etenemistavaksi ryömimisen sijaan. Tästä ensikokeilusta se lähtee!

Comments (2)

Kommentit

  1. mummo ja ukki 25 tammikuu, 2009 16.55

    Siellähän kasvaa melkoinen vauhtimimmi! Ei Ida varmaankaan kauan malta kontata, vaan lähtee juoksemaan alta aikayksikön!
    Hieno juttu, että Äiti on alkanut kierrättää omia vaatteitaan tyttärelle. Niin Mummokin teki aikoinaan vaatteilleen, vaikka ne kyllä olivat melkein aina niin puhkikäytetyt, ettei oikein tahtonut löytyä käyttökelpoisia paloja enää isompien vaatteisiin, vauvalle kyllä. ;)

  2. Eve 25 tammikuu, 2009 23.10

    Hyvä, Ida! Ainu konttaa jo enemmän kuin ryömii, 15 päivän konttauskokemuksella, eli äkkiä ne sen oppii. :)