Prinsessa Idan päiväkirja

Imulla on väliä

Sakset suihkivat ja saumuri surrasi, kun äiti ompeli Idan vaippoihin lisää imuja bambusta. Tänään valmistui 15 luonnonvalkoista 2-kerroksista bambuimua, joissa puolessa on viininpunainen ja puolessa oliivinvihreä reunusommel. Lisäksi valmistui 5 pinkkiraidallista metrin mittaista 2-kerroksista bambuimua, jotka taitellaan 4 osaan ennen vaippaan laittoa.

ida0611

Raidallisissa imuissa oli ihan mahdottoman kova työ. Äiti pesi kankaat ennen leikkausta ja laittoi ne kuivimaan suorassa, jotta ne olisi helppo leikata. Pehmeä bambu ei millään asettunut suoraan vaikka äiti miten yritti ja niinpä se piti suoristaa kuivana ennen leikkausta. Erityisen tärkeää se oli siksi, että raidat paljastavat, jos kangas on vinossa. Äiti asetteli kangasta yli puoli tuntia, mutta sai kuin saikin sen suoraan. Raidallisia imuja äiti ei siksi enää toista kertaa taida tehdä, vaikka ne kivan näköisia olisivakin.

Aiemmin äiti on tehnyt imuja hampusta (tummemmat) ja samasta bambukankaasta kuin nytkin. Tiimalasin muotoon leikattu imu ylettyy vaipan sisällä paremmin laidasta laitaan, mutta sitä tehdessä tuleekin hukkapaloja ja se on työläämpi leikata. Tiimaimua ei myöskään voi taittaa puoliksi, jos johonkin kohtaan tarvitsisi paksumpaa imua. Nämä imut pysyvät käytössä, mutta uudet tulevat niille kaveriksi. Yhdessä ne toimivat varmaankin ihan hyvin.

ida0612

Nämä imut ovat olleet käytössä jo kolmisen kuukautta. Niissä on käytetty väriä vaihtavaa lankaa, joka näyttää kivalta, mutta se mokoma päästi väriä ja värjäsi kaikki imut heleän vaaleanpunertaviksi. Nyt lanka alkaa näyttää haalistuneelta. Siksi äiti ei enää laittanut uusiin imuihin sitä. Lisäksi hamppuimuista äiti oppi sen verran, että vaikka ne imevätkin tosi hyvin, ne ovat hieman kovia, joten siksi äiti jätti tällä kerta hamput pois.

ida0613

Ida tuli auttamaan äitiä imujen pois siivoamisessa. Tytöllä on nenä hieman punainen, koska hän onnistui hetkeä aikaisemmin kaatamaan päälleen metallijalkaisen puupallin kun yritti kavuta sitä vasten ylös. Se taisi osua nenään. Auts.

Comments (1)

Kommentit

  1. mummo 25 tammikuu, 2009 17.22

    Hieno juttu, ettei uusi saumuri jouda nurkkaan pölyttymään! Nyt vielä kun äitiyslomaa on, jaksaa ommellakin, mutta sitten kun työelämä (siis mitähän se lapsen kanssa kotona oleminen oikein on ellei työtä?) taas kutsuu, ei varmaan energia riitä mihinkään ylimääräiseen.