Prinsessa Idan päiväkirja

Uusi pinnasuoja ja Idan uusi taito

Äiti sai vihdoin ja viimein Idan huoneen kaikki sisustustekstiilit ommeltua. Keväällä jo ennen Idan syntymää valmistuivat verhot, hyllyköiden tarralla kiinnittyvät ovet ja hoitopöydän ”hame”. Nyt vihdoin myös pinnasuoja on valmis. Pinnasuoja viivästyi, koska keväällä sängyn tulo viivästyi. Idan synnyttyä ompelu jäi hetkeksi ja sen jälkeen kun taas kone surrasi, syntyi vaippoja.

Uusi pinnasuoja pääsi heti paikoilleen sänkyyn. Äidin apuna petaamassa ollut Ida ei pysynyt sängyssä makuullaan, vaan ponnisti sen laitoja vasten ylös. Nyt voi sanoa, että tyttö nousee kyllä ihan itse tukea vasten seisomaan.

ida0604

ida0605

Tavallaan oli hyväkin, ettei äiti tehnyt pinnasuojaa etuajassa. Nyt kokemuksen kautta nimittäin äiti osasi jättää jalkopäädyn avoimeksi, jotta tyttö voi sitä kautta katsella ala-aulaan. Tässä tyttö poseeraa Wallace&Gromit -ilme naamallaan.

ida0606

Tässä vielä pinnasuoja tarkemmin. Se on samaa hiirikangasta kuin muutkin Idan huoneen jutut. Suojassa on sisällä vanua pehmentämässä ja taustana on kirpparilta ostetut vanhat verhot (suojan tausta näkyy ekassa kuvassa).

ida0607

Keväällä äiti kuvasi muut ompelukset heti tuoreeltaan. Tässä matalan hyllykön kangasovet, jotka pysyvät kiinni tarralla. Niiden taustakankaana on samaa verhoa kuin pinnasuojissa. Ovia tarvitaan, jotteivät kissat makoilisi Idan vaatteiden päällä.

ida0609

ida0608

Hoitopöydän mekko on myös tarralla kiinni. Siitä saa etuosan kokonaan irti, joten pöydän alle pääsee hyvin kaivelemaan ja alusen saa tungettua tarvittaessa ihan täyteen tavaraa. Takana näkyy myös korkea hyllykkö ovineen.

ida0610

Comments (4)

Kommentit

 1. Eve 23 tammikuu, 2009 22.55

  Wautsi, hienoa, Ida! Menit nyt Ainun edelle liikkumistaidoissa, kuten jo pitkään olen arvellutkin. :)

 2. mummo ja ukki 24 tammikuu, 2009 13.48

  Onpa taas pontevan näköinen ”mimmi” siellä touhuamassa! Pinnasänky on hyvä paikka harjoitella seisomaan nousemista: jos muksahtaa, putoaa pehmeään! :)
  Me menemme kohta ”Kiertävän kinon” Sevetin aloitusnäytökseen katsomaan kolttakuvia, mutta piti sitä ennen käydä katsomassa näitä Ida-kuvia.

 3. Palle 28 tammikuu, 2009 20.33

  nerokasta suunnittelua hoitopöydällä ja hyllykössä!

  Olemme so impressed sanoisi englantilainen Idan motoriikasta!!!

 4. Maarit 29 tammikuu, 2009 20.40

  Ihana mekko Idalla! :)