Prinsessa Idan päiväkirja

Turvaportti – kissojenkin turva

Ida vaeltelee edelleen yläkerrassa ympäriinsä. Kissat ovat ihmeissään, kun Ida ryömii itse paikasta toiseen. Sekä Treeffan että Svensson seuraavat joko suoraan tuijottaen tai sivusilmällä tytön touhuja kun ovat samassa huoneessa hänen kanssaan. Myös Ida katselee kissoja kiinnostuneesti, kun ne ovat hänen näkökentässään. Kumpikaan kissoista ei enää pelkää Idaa kovin paljoa, nyt nähtävissä on enemmän sellaista järkevää turvaetäisyyden pitämistä.

Turvaportti rappusten edessä on nykyään enimmäkseen kiinni. Tänään Treeffan ja Ida tuijottelivat toisiaan sen läpi nenät vastakkain. Ida hihkui ilosta! Treeffan selvästi ymmärsi, että tyttö ei tule portin läpi ja että näinkin lähellä on turvallista olla.

ida0600

Kovin kauaa Ida ei jaksanut Treeffaniin keskittyä, sillä kotona on nyt tosi paljon uusia tutkimattomia paikkoja. Treeffan odotti, että Ida poistuu kauemmas, tarkisti reitin turvallisuuden kurkistamalla ja livahti sitten olohuoneen ikkunalaudalle Idan huomaamatta.

ida0601

ida0602

Svenssonin kanssa Ida tuijottelee yleensä pinnasängyssä ollessaan. Svensson istuu ala-aulan lattialla jonne Ida näkee kun kääntyy pinniksessä pää jalkopäähän päin.

Muutaman kerran tyttöä hyssyttelemään tullessaan äiti on huomannut, että molemmat kissat istuvat ala-aulan lattialla neuvottoman näköisinä. Ne selvästi ymmärtävät, että nyt pienellä on hätä, miksi ei kukaan tee mitään? Aiemmin molemmat katosivat jonnekin turvaan, kun Ida aloitti huutamisen. Nyt käytös on muuttunut ja ne ovat tavallaan tytön ”turvana”, kun tätä itkettää. Aika jännä juttu.

Lisäys 23.1.
Illalla Ida nousi porttia varten itse seisomaan. Kylläpä riemu oli huima, kun tyttö huomasi, että nytpä ei äiti auttanutkaan!
ida0603

Comments (2)

Kommentit

  1. mummo ja ukki 22 tammikuu, 2009 14.15

    Jokos Ida on vetänyt ylimmän kuvan taustalla näkyvästä hyllystä tavarat lattialle tutkittavakseen? Ellei vielä ole, pian on. Näkyyhän siinä monenmoista mielenkiintoista värikästä juttua!

  2. minna 22 tammikuu, 2009 19.27

    Se on naulakko ja alahyllyllä on muun muassa Idan pipot ja lapaset. Ei ole tyttö vielä niitä löytänyt.