Prinsessa Idan päiväkirja

Kotini on linnani

Tänään Ida ei enää malttanut istua äidin sylissä kuin noin kaksi sekuntia. Äidin mittapuun mukaan se tarkoittaa, että tyttö on taas kunnossa. Tänään ei myöskään enää riittänyt olohuoneen lattialla omien lelujen joukossa ryömiminen, vaan tänään Ida on käynyt omaehtoisesti tutkimusretkellä koko yläkerrassa.

Tutkimusretki alkoi matkalla lastenvaunuille. Niiden parissa vierähtikin hyvä tovi. Samalla tyttö kokeili kynsiään kissojen raapimispuuhun.
ida0596

Vaunuilta matka jatkui olohuoneen pöydän taakse, mutta sieltä äiti haki Idan pois, sillä siellä on johtoja ja muuta vaarallista. Ida ei tästä lannistunut vaan muutti suuntaa eteiseen. Siellä aika kului hyvin kengännauhojen kimpussa. Onneksi portti portaikon suulla pitää tytön pois rappusista.

ida0597

Seuraava kohde oli tuulikaapin ovi. Sen lasi oli hassun röpölöinen ja tuntui jännältä käsien alla. Ovea vasten Ida pääsi polviseisontaan, vaikka se olikin tosi kovan ähinän takana.
ida0598

Tutkimusmatka päättyi keittiöön, mistä äiti haki Idan pois, sillä siellä on vielä liian vaarallista. Iskä ei ole ehtinyt kiinnittämään alalaatikoihin stoppareita, joten laatikot liukuvat auki, kun tyttö niistä kiskoo. Tässäkin on uunipelti-laatikko jo kovaa kyytiä aukeamassa.

ida0599

Idan opittua liikumaan ja nousemaan tukea vasten ylös ovat lattiaan muksahdukset tulleet jokapäiväisiksi. Äiti yrittää vähän seurailla tytön touhuja ja muutaman kerran onkin saanut hänet kiinni ennen lattiaan osumista, mutta kyllä tyttö silti joka päivä monet muksahdusitkut itkee. Itku ei tosin joka keikahduksella tule, sillä äiti on yrittänyt pysyä tyynenä tytön muksahtaessa lattiaan, jotta Ida ei tavan vuoksi itke, vaan vasta sitten kun vähän sattuukin.

Comments (2)

Kommentit

  1. Eve 21 tammikuu, 2009 22.32

    Teilläkin on siellä ihana elohiiri! Ainukaan ei enää niin paljon malta olla aloillaan kuin ennen, mikä on ihan hyvä juttu.

  2. mummo ja ukki 22 tammikuu, 2009 1.15

    Vau-de! Ollaanpa siellä nyt liikekannalla! Viimeistään nyt on laitettava pika pikaa kaikki mahdolliset turvalaitteet paikoilleen: laatikoiden stopparit, pistorasioiden tulpat jne. Muuten saattaa tulla ikäviä vahinkoja.
    Ida varmaan viihtyy nyt paremmin omissa oloissaan, kun pystyy itse jo liikkumaan noinkin laajalti.! :)
    Kunhan vain äidin ja iskän kantti kestää vahtia esim. särkymisvaarassa olevaa elektroniikkaa!