Prinsessa Idan päiväkirja

Idan ensimmäinen (yö)junamatka

[lang_fi]Aamulla iskä pakkasi auton ja sanottiin heiheit mummolle ja ukille. Oli aika lähteä ja jättää kaamos ja ihmeellinen plussakeli. Tie oli aivan mahdottoman liukas, sillä lämpöasteista huolimatta se ei ollut sulanut, vaan lumi oli saanut päälleen kerroksen vettä ja tie muuttunut liukkaaksi luistinradaksi. Sevetin tiellä näkyi muutama muukin auto ja kaikki ajoivat tosi hiljaa.[/lang_fi]

ida0530

ida0531

ida0532

[lang_fi]Rovaniemellä (450 km päässä mummolasta) iskä ajoi auton junaan ja Ida odotti sillä aikaa äidin kanssa asemalla. Äiti oli erehdyksessä unohtanut junaliput kotiin, joten kaikkia vähän jännitti, että mitenkä konduktööri oikein suhtautuu liputtomiin matkustajiin. Asemalta saatiin mukaan kuitenkin tuloste, jossa kerrottiin, että matka on maksettu ja hytti varattu. Se ei kuitenkaan käy matkalippuna.[/lang_fi]

ida0533

[lang_fi]Hytti oli junan toisessa kerroksessa ja siellä oli kaksi kapeaa sänkyä, pieni ikkuna, kapea käytävä ja pienen pieni vessa jossa oli vielä pienen pienempi suihku. Alasängyllä ei mahtunut istumaan selkä suorana, siksi äiti on ihan vino tässä kuvassa.[/lang_fi]

ida0534

[lang_fi]Ida ilahdutti taas matkan kunniaksi vanhempia usealla komealla kakalla. Junassa iskä pesi Idan pyllyn tooosi pienen altaan päällä. Idaa ei pieni ahtaus häirinnyt lainkaan, vaikka iskä ja äiti olivatkin vähän ihmeissään pienistä tiloista.[/lang_fi]

ida0535

[lang_fi]Vaipanvaihto ja yöpuvun pukeminen oli yhtä showta, kuten aina. Ida ei meinannut pysyä paikoillaan niin millään. Jotenkuten äiti kuitenkin onnistui.[/lang_fi]

ida0536

[lang_fi]Idalle löytyi junasta ihan oma ”sänky”. Tyttö mahtui juuri ja juuri iskän sängyn vieressä olevaan matkatavaroiden säilytystilaan. Siinä Idan kelpasi nukkua, omassa sviitissä.[/lang_fi]

ida0537

[lang_fi]Konduktööri-setä saapui Idan jo nukahdettua ja piti äidille puhuttelun, mutta uskoi kuitenkin vakuuttelua, että liput on kotona, eikä niitä ole tarkoitus vaihtaa rahaksi myöhemmin. Kiltti setä leimasi tulosteliput ja toivotti hyvää matkaa. Huh huh, selvittiin säikähdyksellä!

P.S. Kotona äiti ja iskä repivät oikeat liput, kuten konduktööri-setä käski.[/lang_fi]

Kommentit poissa käytöstä

Comments are closed.