Prinsessa Idan päiväkirja

[lang_fi]Pikkuneiti osaa nyt ryömiä[/lang_fi][lang_sv]Vat ärd tet som kruper? Ida kruper![/lang_sv]

[lang_sv]Och så blev de fart på flickan, nu är de inget som håller henne, förutom kanske några hinder.
Okj, Idas framfart kanske inte ännu är så snabb, en spark hit och en hasning dit, men frammåt ändå.
Hon har tyckt om julgranen och julbollarna är det något speciellt med. Dem kan hon titta på länge, et par minuter om allt är väl, men i Idas värld så är de länge.
Även om hon ser glad ut på korten så har de senaste dagarna krävt mycket av mamma och pappa, även av mormor och morfar. Hon håller på och gör en ny tand och de märks, grinig som attan. Tanden i fråga syns redan men den är inte igenom ännu.[/lang_sv]

[lang_fi]Niinhän se Ida liikkeelle lähti. Nyt ei pitele tyttöä enää mikään, paitsi ehkä kaikenmaailman ”ansat”, joita mummola on pullollaan. Tuolin alle jouduttuaan tyttö ei vielä pääse pois ellei äiti tai joku muu tule auttamaan. Kääntyä tyttö jo osaa, mutta ei sitä vielä ymmärrä tehdä kun este tulee vastaan. Kääntyminen onnistuu vain, jos sivulla on jotain kiinnostavaa.[/lang_fi]

ida0508

ida0509

[lang_fi]Idan ryömiminen on vielä aika hidasta ja tyttö etenee yhden ponkaisun kerrallaan, mutta eteneepä kuitenkin. Hyvänä houkutteena ovat olleet joululahjalelut sekä mummolasta löytyneet kolme värikästä palikkaa, jotka pyörivät aina pakoon kun tyttö niitä huitaisee.[/lang_fi]

ida0510

[lang_fi]Joulukuusen pallot kiinnostavat Idaa aika lailla ja niitä tyttö käy tasaiseen tahtiin ihailemassa. Onneksi ne ovat niin isoja, että Ida ei saa tartuttua niihin pienellä kädellään. Muutaman kerran käsi tosin on osunut pallon naruun ja silloin koko kuusi tärise, kun tyttö narusta kiskoo. Silloin äiti menee hätiin ja sitten ihaillaan palloja yhdessä – turvallisesti.[/lang_fi]

ida0511

ida0512

[lang_fi]Kun tytön vauhti käy liian kovaksi, pääsee hän leikkimään laatikkoon. Laatikon täytyy olla riittävän pieni, että Ida ei mahdu ponnistamaan sieltä ylös. Pari päivää sitten tyttö istuskeli hieman isommassa laatikossa ja kyllästyttyään siellä oloon tarttui kiinni sen laitoihin ja ponnisti itsensä jaloilleen laatikon laitaa vasten. Pää siis osoitti alaspäin mutta jalat olivat suorina. Sen jälkeen siirryttiin hieman pienempään laatikkoon ihan turvallisuussyistä.[/lang_fi]

ida0513

[lang_fi]P.S. Kuvissa Ida näyttää tyytyväiseltä, mutta koko päivä on ollut enemmän tai vähemmän kiukuttelua, sillä toinen hammas tekee tuloaan. Se on jo ihan pinnassa, mutta ei vielä läpi kuitenkaan.[/lang_fi]

Comments (3)

Kommentit

 1. Faster Fia 29 joulukuu, 2008 20.15

  Ni ser ut att ha haft en riktigt trevlig jul vecka där uppe :) jätte fina bilder ni tagit! Roligt att få titta på lilla gumman som bara växer och växer för varje gång man ser nya bilder :) Saknar er allihopa. GOD JUL!

 2. Maarit 30 joulukuu, 2008 21.08

  Menomimmi :) Hidas etenemisvauhti ei vissiin häiritse? Tietää että kohta mennään lujempaa ;) Mitähän kissat siitä sitten tuumaa?

  Hampaita tehdään vissiin meilläkin. Kuolaa riittää, kitinästä puhumattakaan… Äidin sylikin kelpaa. 12 kpl taitaa olla saldo tähän mennessä.

  Kiva fiilistellä joulumäntykuvilla, kun olkkarin nurkassa seisoo, tai oikeastaan roikkuu, joulukuusi. Outo joulu, kaikin puolin.

 3. mummo ja ukki 1 tammikuu, 2009 18.41

  Oli kiva, kun kävitte ja toitte näin meille ihanan joululahjan. :)

  Silja soitteli ja kertoi edelleen ihastelevansa ”joulun lasta”, jonka lähtetitte hänelle. Se on nyt sen yhteisen kukkakimppumme kanssa keittiön pöydällä, jotta sitä voi katsella joka välissä.