Prinsessa Idan päiväkirja

[lang_fi]Äidin ja mummon kävelylenkki = Idan päiväunet[/lang_fi][lang_sv]Mamma och mormor på promenad = Ida sova[/lang_sv]

[lang_sv]Nästan var dag har Ida sovit ute på dagen, enda dagen som mamma har låtit ida sova inne var dagen som det var -20°C ute. mamma och mormor har varit på promenad nästan varje dag för att smälta bort skinkan. Nästan varje gång har dom knappt kommit runt husknuten före Ida har sovit.
Ida varit som ett solsken varje gång hon vaknat, inte undra på renluft, mörkt nästan heladagen och tyst, annat än hemma de… [/lang_sv]

[lang_fi]Ida on voinut nukkua pitkät päiväunensa ulkona melkein joka päivä. Sää on ollut aika lämintä vuodenaikaan nähden, alle kymmenen pakkasastetta tai jopa lähellä nollaa. Yhtenä pävänä oli -20 pakkasta, joten silloin äiti nukutti tytön sisällä ihan suosiolla.

Äiti ja mummo ovat käyneet kinkkua sulatelemassa samalla kun ovat nukuttaneet tyttöä. Yleensä Ida on nukahtanut jo muutaman sadan metrin kävelyn jälkeen, jolloin tytöltä on otettu tutti pois suusta ja laitettu viltti vaunujen päälle pitämään lämpö vaunujen sisäpuolella.[/lang_fi]
ida0501

ida0502

ida0503

[lang_fi]Idan nukahdettua äiti ja mummo ovat jatkaneet matkaa ja käyneet kylän pinnassa kääntymässä. Yhtenä päivänä palautettiin Senjalle kakkukupu ja kiitettiin samalla hänen leipomastaan joulukakusta. Kiitos vielä tätä kautta, hyvää oli!
Muutama muukin kulkija on tiellä jäljistä päätellen mennyt, mutta aika hiljaista silti on. Katuvalot palavat myös keskellä päivää, sillä kaamoksen takia kovin valoisaa ei edes tule. Lieneekö kello tässä yhden ja kahden välillä iltapäivällä.[/lang_fi]
ida0504

[lang_fi]Herätessään parin kolmen tunnin jälkeen Ida on yleensä hyvällä päällä. Kun vaunut vedetään sisään ja tyttöä aletaan kuorimaan lämpimän makuupussin ja taljan sisältä pois käy kova hihkuna.[/lang_fi]
ida0505

[lang_fi]Mukavaa on myös se, kun äiti riisuu ulkovaatteet pois ja Ida pääsee taas vapaasti liikkumaan. Ihanaa, lakki ja kypärähuppu pois!!![/lang_fi]
ida0506

ida0507

Kommentit poissa käytöstä

Comments are closed.