Prinsessa Idan päiväkirja

[lang_fi]Idan ensimmäinen joulu[/lang_fi][lang_sv]Idas första jul[/lang_sv]

[lang_sv]Ida började julaftonen tidigt, redan efter klockan 8 på morgonen, då började hon joddla i sin säng. Dagen börjades med julgröt  med plommonpyré till frukost, med tomteluva på huvudet så klart.
Efter första sovstunden så bar de av till kyrkogården. Ida fick pröva pappas pälsmössa, den passade nästan, före avfärd.
När vi kommit tillbaka så stannade mamma, ida och mormor ute för att tända julljus ute, de var spännade tyckte ida.

Ida satt snällt vid matbordet och åt tillsammans med alla vuxna. Efter maten skulle vi ta ett familje portträtt, men de var svårt att få något bra av det för Ida skulle speksa hela tiden och kunde inte sitta still.
Äntligen var det dags för julklappar, och Ida visste inte riktigt vad hon skulle börja med. Mamma och pappa fick hjälpa till och öppna. Massor av spännade saker, böcker, kläder, leksaker, tv mm.
Ida tackar alla små tomtar för julklapparna hon fick.[/lang_sv]

[lang_fi]Ida aloitti joulun vieton aikaisin, sillä jo kahdeksalta alkoi kuulumaan jokellus matkasängyn suunnasta. Aamupalalla tytöllä oli kova nälkä ja taas pisteltiin desi puuroa ja siihen vielä jälkiruoaksi luumusosetta. Tyttö sai tonttulakin päähänsä jo heti aamusta, sillä joulunahan saa tonttuilla koko päivän.[/lang_fi]
ida0473

[lang_fi]Päiväunien jälkeen alettiin tekemään lähtöä hautusmaalle kynttilöitä sytyttämään. Iskä ja Ida jatkoivat tonttuilua iskän karvalakin kanssa ja Ida sai kokeilla sitä. No, ehkä vähän iso se vielä oli, mutta tyttö vaikutti tyytyväiseltä lakki päässään.[/lang_fi]

ida0474

[lang_fi]Äidille tuli Idan kanssa niin kiire, että kantoliinakin jäi repsottamaan miten sattuu – tosin äiti huomasi asian vasta kuvista jälkikäteen. Toiset olivat jo melkein haudoilla, kun äiti vielä asetteli tyttöä kantoliinaan auton luona, sillä Ida halusi hieman kiemurrella. No, hyvin ehdittiin kuitenkin mukaan. Ukki sytyttää kynttilää Vasko-ukin haudalle.[/lang_fi]
ida0476

[lang_fi]Ukki pelleili Idan kanssa ja tyttö nautti saamastaan huomiosta. Enää ei kiukuttanut samalla lailla kun autossa, sillä nyt oli kaikenmoista katsotavaa.[/lang_fi]
ida0475

[lang_fi]Kynttilöiden sytyttelyä jatkettiin kotipihalla. Mummolla on tapana laittaa oma piha komeaksi aina jouluisin ja vähän muulloinkin mielialan mukaan. Pihalla on monenlaisia lyhtyjä: lasilyhtyjä, lumipallolyhtyjä ja jäälyhtyjä. Ida seuraa silmä tarkkana mummon touhuja ja varsinkin kyntilät kiinnostavat, jos vain lakin alta jotain näkee.[/lang_fi]
ida0477

ida0478

ida0479

[lang_fi]Joulupöydän ääressä tyttö istui ihan kiltisti, kun äiti oli ottanut vähän ennakkoa ja syöttänyt puoli purkkia sosetta ennen kuin alkoi itse syömään. Loput puoli purkkia syötiin sitten aikuisten kanssa yhdessä.[/lang_fi]

ida0497

ida0480

[lang_fi]Juomisessa Ida haluaa itse avustaa, joten se on muuttunut haasteelliseksi juottajalle. Tyttö kun painaa mukin kahvoista alaspäin niin paljon kuin jaksaa ja silloin ei vettä tule.[/lang_fi]
ida0498

[lang_fi]Joulun kunniaksi Idalla oli jo aamulla puetun tonttulakin lisäksi punainen juhlamekko ja mummon kutomat villasukat. Äiti ja iskäkin olivat laittautuneet hienoksi. Perhepotretin otto meni pelleilyksi, sillä Ida ei pysynyt paikallaan sekuntiakaan.[/lang_fi]
ida0481

ida0482

[lang_fi]Lopulta päästiin pakettien kimppuun. Suurin osa niistä oli Idalle, tietysti, sillä onhan tyttö kilttinä ollut. Joulupukilla oli ollut niin kiire, että hän jätti vain paketit kuusen (tai siis männyn, eihän mummolassa kasva kuusia) alle. Ida repi edelleen paketteja auki innoissaan, mutta nyt niitä oli niin paljon, että meinasi ihan voimat loppua. Äiti ja iskä tulivat apuun ja niin saatiin kaikki lahjat avattua. Kiitoksia vain kaikille joulupukeille kivoista lahjoista![/lang_fi]
ida0483

ida0484

ida0500

ida0499

ida0486

ida0487

Kommentit poissa käytöstä

Comments are closed.