Prinsessa Idan päiväkirja

[lang_fi]Touhuja mummolassa[/lang_fi][lang_sv]Hos mummi och ukki[/lang_sv]

[lang_sv]Ida fortsatte sina krypövningar idag. Matfransarna var speciellt intressanta, för vi har inga mattor hemma. Ida åt för första gången renkött till mat idag, tillsammans med bataatmos och squash.

Eftersom de var minusgrader ute och kallt på golvet så fick Ida nya raggsockor av mummi, likadanna som mamma hade på fötterna.
På dagen besökte vi Ernos mormor och morfar, Senja och Elias, av dem fick Ida två isbjörnar[/lang_sv]

[lang_fi]Idan ryömimisharjoitukset jatkuivat tänään. Sillä välin kun mummo laittoi ruokaa, köllötteli Ida keittiön lattialla tapahtumien keskipisteessä. Keittiön maton hapsut olivat uusi juttu ja erityisen kiinnostavia (kun kotona ei ole yhtään mattoa kissojen takia).[/lang_fi]
ida0468

[lang_fi]Ruoaksi aikuiset saivat possunpihvejä ja bataattimuussia. Bataattiannoksesta otettiin Idallekin oma osansa ennen ruoan suolaamista. Nyt tyttöä kyllä hemmotellaan kunnon pöperöillä, sillä eilen äiti teki Idalle kesäkurpitsamössä, pottumössöä ja lisäksi poronlihamössöä. Poroa tänään maistettiinkin ja hyvin upposi, tosin ensimmäistä lusikallista piti vähän irvistää.

Kaikki osallistuivat Idan viihdyttämiseen, jotta tyttö jaksaisi olla lattialla ja saisi vähän harjoitella ryömimistä. Ukki tässä tsemppaa Idaa lelulla.[/lang_fi]
ida0469

[lang_fi]Aiemmin päivällä Ida sai Erno-kummin mummolasta ison ja pienen jääkarhun (kiitoksia Senja ja Ellu!). Ne olivat myös hyvä houkutin. Niitä tyttö tavoitteli ihan tosissaan ja onnistuikin ryömimään eteenpäin vähän matkaa. Tytöllä alkaa olemaan nyt jo ihan hyvä tekniikka, eli jalat ja kädet liikkuvat samaan aikaan ja maha nousee irti lattiasta. Tosin kaikista hienoimmat asennot eivät tallentuneet kuviksi, sillä niihin tarvittiin myös kuvaaja mukaan tsemppaamaan.[/lang_fi]
ida0470

[lang_fi]Koko päivää ei sentään maattu lattialla, vaan välillä käveltiinkin ympäriinsä. Ida kävelee jo ihan sujuvasti, kun häntä pidellään käsistä ja kuljetaan perässä. Ihme kyllä tytöllä riitti energiaa touhuta koko päivä, vaikka pitkät päiväunet olivat tänään vain puolen tunnin mittaiset. Lieneekö unien lyhyys johtunut siitä, että Ida nukkui sisällä, sillä pakkasta oli parikymmentä astetta eikä äiti tohtinut laittaa tyttöä ulos niin kylmään nukkumaan.[/lang_fi]
ida0471

[lang_fi]Pakkaspäivän kunniaksi Ida sai muuten mummolta uudet villasukat ja ne jalassa tarkeni hyvin tassutella. Äidilläkin oli mummon kutomat sukat. Kaiken lisäksi mummo opettaa äidille, miten sukkia kudotaan! Äiti on jo saanut kantapään tehdyksi ja nyt on menossa sen jälkeiset kavennukset. Saapa nähdä, mitä hommasta oikein tulee…[/lang_fi]
ida0472

Kommentit poissa käytöstä

Comments are closed.