Prinsessa Idan päiväkirja

Se semmoinen lauantai

Iskä oli tänään lauantaitöissä tekemässä sisään jouluaaton aattoa. Ida ja äiti palloilivat kotona kahden. Äiti yritti siivota ja pyykkäsi, Ida nitisi.

Idan unirytmi on ihan sekaisin, sillä tyttö ei tänään nukkunut pitkiä päiväunia lainkaan. Aamun puolituntinen meni normaalisti, mutta iltapäivän kolmetuntisesta tuli myös puolituntinen (äidin harmiksi, olisi pitänyt ehtiä imuroida). Äiti sai Idan nukkumaan kolmannen kerran, mutta edelleenkään tyttö ei nukkunut puolta tuntia pidempään.

Keskimmäiset unet nukuttiin ulkona vaunuissa ja äiti nukutti tytön tuttipullolla haalari päällä keskellä olohuoneen lattiaa. Nukkuva tyttö oli helppo nostaa vaunuihin ja tuupata vaunut ulos.

ida0353

Iltapäivällä tuli Erno-kummi käymään, sillä hän oli pelireissulla lähistöllä. Koko päivän jatkunut kitinä loppui saman tien, kun tyttö sai jotain muutakin katseltavaa kuin oma äiti. Ja sattuipa vielä niinkin, että kummilla oli aivan samanlaisia raitoja paidassaan, kuin Idalla! Sekös se vasta hauskaa olikin. ”Tervetuloa kummi kylään vaan toisekin, sulla kun tuntuu olevan hyvä vaikutus Idaan!” totesi äiti.
ida0354

Iskäkin kotiutui töistä ja Ida pääsi miesten kanssa yhtä aikaa ruokapöydän ääreen. Tyttö ei saanut silmiään irti Erno-kummista. Äiti jättäytyi sivuun suosiolla, sillä hän oli syönyt jo aiemmin, halusi kai varmuudeksi maistaa omatekoisia lihapullia ennakkoon, että voiko niitä tarjota vieraille. Lihapulat äiti muuten ”pyöräytti” pikapikaa Idan ensimmäisten unien aikaan (aika vauhdilla sai muuten pyöritellä).
ida0355

Illalla kauppareissun jälkeen maisteltiin kolmannen kerran kiinteitä ja tällä kertaa tyttö vähän söikin. Aiemmat ruokailut äidin kanssa menivät ihan kokonaan kitinäksi. Iskän syöttäessä kitinä tuli vasta kun olisi pitänyt pyyhkiä suu.

ida0356

Se oli sitten semmoinen lauantai se. Taisi Idakin olla vähän väsynyt huonoista unista johtuen, mutta äiti ainakin oli aika kuitti.

P.S. Erno toi Idalle tosi kivan Sevetistä lähetetyn valokuvakehyksen, ei tosin ollut ihan varma, että keneltä kaikilta se oli. Joka tapauksessa kiitos kaikille lahjaan osallistuneille, se oli nätti!

– Lisäys 7.12.08: Erno-kummi pahoitteli pöytätapojaan, mutta ajatteli muita ruokailijoita kysyessään luvan esiintyä pöydässä lippis päässä, sillä tukka oli ihan sekaisin vauhdikkaan salibandypelin jälkeen. Seuraava peli odotti jo parin tunnin päästä joten oli turhaa siistiytyä liiaksi pelien välillä. Lippislupa annettiin.

Comments (1)

Kommentit

  1. Miia 24 marraskuu, 2008 12.00

    Kannattaa olla varovainen sen ”pullolla nukutus” tekniikan kanssa,kohtapa neiti ei nukukkaan ilman pulloa MISSÄÄN tilanteessa…Sitte siinä olet ihmeissään yöllä sen kymmenennen maidonjuontikerran jälkeen.Sitäpaitsi se on hampaille haitallista touhua!(sitten kun ne on puhjenneet)