Prinsessa Idan päiväkirja

Neljäs sairaalapäivä

Isä ja äiti tulivat sairaalaan jo aikaisin aamulla kun Ida vielä nukkui, sillä he halusivat olla paikalla kun tyttö herää. Idaa tuntui aamulla nukuttavan erityisen makeasti, sillä hän heräsi vasta yhdeksän tienoilla. Yölläkin tyttö oli herännyt vain kerran, syönyt ja nukahtanut uudelleen.

Aamutuimaan on mukavaa istuskella iskän sylissä keinutuollissa käytävällä ja heräillä rauhassa. Osaton kaikki muut lapset ja heidän vanhempansa ovat jossain omissa touhuissaan.
ida0269

Sairaalassa Ida saa koko hereilläoloajan olla jomman kumman vanhemman sylissä. Siitä tyttö tuntuu nauttivan erityisesti. Sylissä istuessa tyttö ei kaipaa edes mitään leluja tai muuta viihdykettä, vaan rauhoittuu jo pelkästään keinutuolin mukavasta liikkeestä.

Välillä Ida innostuu heiluttelemaan käsiä ja jalkoja aivan vimmatusti ja hihkuu ääneen. Eihän sitä ihan koko aikaa vain keinua jaksa, välillä täytyy vähän irroitellakin!
ida0270

Ida joutuu pitämään käsisidoksia kahden viikon ajan, että huuli ehtii kunnolla parantumaan ennen kuin se joutuu pienten sormien käsittelyyn. Äiti ja isä ovat yrittäneet opetella solmimaan kädet siten, että ne eivät yllä suuhun missään asennossa, mutta se on mahdotonta. Näinkin tiukka sidos on liian löysä, kun tyttö nostaa jalat ylös ja painaa päätä alas. Siksi tyttöä täytyy vahtia koko ajan.
ida0271

Haavaa joutuu vielä puhdistamaan aika ajoin keittosuolaliuokseen kostutetulla puikolla. Tässä putsaajana on Husuken Seija-täti. Tyttö keskittyy touhuun ihan tosissaan. Puhdas nenäreikä tuntuu varmaan mukavammalle kuin tukkoinen.
ida0272

Iltapäivällä saatiin kanyyli pois kädestä ja lisäksi Ida nukkui kahdet kunnon päiväunet ihan oman rytminsä mukaan. Sen jälkeen tyttö alkoi jo tuntumaan ihan omalta itseltään. Kipulääkkeeksikin riitti vain pelkät Parasetamoli-supot. Iskän pusuttelu tuntuu olevan pienen tytön mieleen.
ida0273

Illalla päästiin kokeilemaan kiinteiden syömistä ja maisteltiin luumusosetta, jotta saataisiin kakka kulkemaan.  Vähän aikaa tyttö lipoi lusikkaa  kielellä, kuten avonaisen halkion aikaan syödessään, mutta tosi äkkiä Ida kyllä huomasi, miten lusikalla syödään ehjän huulen kanssa.  Ruokailusta syntyi kova sotku, mutta edes äiti ei siitä välittänyt, koska sairaalavaatteita ei tarvitse pestä itse!
ida0274

Ennen iltakylpyä mitattiin Idalta  lämpö ja se se vasta sottaista touhua olikin. Tyttöä alkoi nimittäin juuri silloin kakattamaan ja vasta neljäs mittauskerta onnistui. Niin, se taisi olla se luumu joka alkoi vaikuttamaan! Myös kämppäkaveri Tomppa sai kakan kulkemaan ja teki vaippaan sellaiset tortut, että takamuksen kohdalla näkyi vaatteiden päällekin lähes tennispallon kokoinen möntti. Kyllä sekä Idan että Tompan vanhemmilla riitti hervotonta naurua, kun he juttelivat kakkajuttuja rättiväsyneinä.

Ida nukahti jo ennen kahdeksaa oman tapansa mukaan syödessään iltaruokaa sängyssä selällään. Isä ja äitikin pääsivät sitten kotiin ja nukkumaan.

Comments (1)

Kommentit

  1. mummo 25 lokakuu, 2008 22.20

    Ihanaa, että Ida-neiti näyttää noin pirtsakalta näin pian leikkauksen jälkeen! Lasten kyky oppia uutta tuli varmaan todistetuksi kiinteän ruuan kokeilussa. Äkkiä kaikki ennen vain kielellä tehty eriytyy muittenkin suunosien tehtäviksi.
    Ida tuntuu suhtautuvan yhtä ”lunkisi” uusiin tilanteisiin kuin pikku-Minna aikoinaan. Se on hyvä!
    Otsanseutu on kuin Markuksen, mutta nyt paljastunut suunseutu on kuin Minnan.