Prinsessa Idan päiväkirja

Idan uusi hymy on ihana

Kun isä ja äiti aamulla menivät sairaalaan, odotti siellä tyytyväinen tyttö. Hoitajat sanoivat aamun sujuneen rauhallisissa merkeissä ja tytön syöneen jo 100 ml maitoa pitkätuttisesta erikoistuttipullosta. Kun Ida kuuli tuttuja ääniä ja näki äidin ja isän, väläytti hän ensimmäisen uuden hymynsä. Olipas se ihana! Uusi hymy on lähes puolta kapeampi kuin edellinen, mutta ihan yhtä mahtava. Kameralle tyttö ei vielä arvannut hymyillä.
ida0265

Hieman haavasta vielä vuoti verta, mutta se ei tyttöä haitannut. Kipulääkettä annettiin aika ajoin, joten huulta ei ilmeisesti edes särkenyt, sillä tyttö oli kohtuullisen tyytyväinen koko ajan. No miksei olisi ollut, kun isällä ja äidillä oli aikaa pitää tyttöä sylissä ja seurustella hänen kanssaan. Edes se ei tyttöä tuntunut häiritsevän, että kädet oli sidottu reisiin kiinni etteivät eivät menisi suuhun.
ida0267

Kädessä vielä kaiken varalta oleva kanyyli oli tytön mielestä suunnattoman kiinnostava, ja sitä piti tunnustella aika ajoin. Onneksi se on aika pehmeä, joten tyttö ei saa satutettua itseään sitä räplätessään.

Iltapäivällä äiti ja isä kokeilivat, joko sairaalan erikoistuttipullon voisi vaihtaa omaan tuttuun pulloon. Ja kuinkas ollakaan, omasta pullosta Ida imi maitoa yhtä ahnaasti kuin ennen leikkausta.  Äiti ihmetteli, miten ihmeellä tyttö voi jo imeä vasta leikatulla suulla, mutta sitäpä Ida ei kertonut, imeä lutkutti vain maitoa tyytyväisenä.

ida0268

Päivä oli Idan mielestä niin jännittävä, että hän ei malttanut nukkua kuin kahdet puolen tunnin päikkärit. Vähän tyttö haukotteli aika ajoin, mutta ei vain nukkunut, kun osaston vilinä oli niin jännittävää. Illalla Ida sitten nukahti omaan sänkyynsä imaistuaan 160 ml maitoa. Ihan kuin kotonakin. Kämppäkaveri, Tomppa 10 kk, nukahti myös samoihin aikoihin. Tompalta oli korjattu huuli puolisen vuotta aiemmin ja nyt sitten vielä kitalaki.

Äiti ja isä lähtivät kotiin nukkumaan päätettyään, että levänneet vanhemmat on tässä vaiheessa järkevämpi vaihtoehto kuin väsyneet koko ajan läsnä olleet vanhemmat.

Comments (3)

Kommentit

 1. mummo 25 lokakuu, 2008 0.06

  Ihmeellistä, millaisia taikoja saa aikaan kirurgin veitsi! Idallahan on mitä suloisin suppusuu! Se ja hymykuopat yhdessä saavat kyllä katseet kääntymään, kunhan tyttö hiukan kasvaa. Hänestä tulee oikea sydäntenmurskaaja!
  (Minä kuulema keimailin kaikille merimiehille päiväkävelyitten aikana, kertoi oma äitini.Iskin heille kärryissä silmää!)

 2. Eve 25 lokakuu, 2008 13.52

  Kylläpäs leikkaus paljasti, että tyttö on aivan kuin pikku-Minna! Ihana kuva!

 3. minna 25 lokakuu, 2008 20.21

  Idalla oli tosi paljon Markuksen näköisiä ilmeitä ennen leikkausta, mutta itsekin hämmästelimme jo sitä, että miten paljon yhtäläisyyksiä nyt löytyykään minun vauvakuviin verrattuna. Ihmeellistä!