Prinsessa Idan päiväkirja

Pistetään, pistetään pottua poskeen…

Ida on aloittanut varovaisesti maistelemaan kiinteitä ruokia. Tänään Äiti nappasi pottukattilasta vähän perunaa ja sekoitti sen korvikkeeseen. Perunanpalaa sai mössätä haarukalla aivan tosissaan, että sai siitä kaikki isot sattumat pienittyä. Eipä tyttö kummempaa uudesta mausta tuumannut, ihmetteli vain mitä kummaa suuhun nyt tungetaan. Kaipa korvike maistui siinä niin paljon. Ihan ensimmäisellä kerralla äiti sekoitti perunaan liian vähän korviketta ja paksu mössö alkoi yskittämään. Kun äiti tarjosi päälle tuttipulloa, joutui suurin osa perunasta kitalaen halkioon. Sitä sitten putsailtiin pumpulipuikolla pois.

Ida aloittaa kiinteiden maistelun hieman tavallista aiemmin, koska äiti ja isä arvelivat, että vajaa kuukauden päästä tulevan leikkauksen jälkeen on hyvä osata syödä muutenkin kuin tuttipullolla. Kun huuli ommellaan yhteen ja nenereikä muodostuu, Ida ei välttämättä saa enää suuhun alipainetta yhtä helposti kuin nyt ja imeminen pitää opetella taas uudelleen. Ehkäpä silloin on hyötyä osata jo hieman syödä toisellakin tavalla ettei ole sentään kahta uutta ruokailutapaa yhtä aikaa opeteltavana.

Comments (3)

Kommentit

 1. Satu-mummo 26 syyskuu, 2008 13.14

  Kappas vain, pottua jo mussutellaan! Jottei jäisi liikaa ”sattumia” lapsen mössöön, pitää valita jauhoisia perunoita, joita suositellaan muusiperunoiksi. Niiden keittämisessä vain pitää olla tarkkana, etteivät ne hajoa kiehuessaan jo ennen aikojaan.
  Aivan mahtavia nuo Idan ilmeet edelleenkin: varsinkin hämmästys ja ihmettely uusien asioiden tullessa eteen!

 2. Eve 26 syyskuu, 2008 21.29

  No, onpas Ida suvereeni maistelija, kun ei ilmekään värähdä! Onneksi näkyy olevan sen verran makkaraa, ettei varmaan ihan katastrof iske, kun syömätouhuja pitää uudelleen opettella. (Meillä voisi olla tenkkapoo vastaavassa tilanteessa, paino oli viimeksi -15 käyrällä…)

 3. Minna 26 syyskuu, 2008 21.40

  Meillä otettiin loppukesästä käyrää kiinni oikeen toden teolla ja nyt sekä paino että pituus menee 0-käyrällä. Pituus tosin on meidän vanhempien mittojen mukaan lasketulla käyrällä vielä aika alhaalla.