Prinsessa Idan päiväkirja

Idan vaippagalleria, osa 2

Idalla on vaippakuorina myös kahdet villapöksyt. Ne pitävät kosteuden hyvin sisällään, vaikkei äiti ensin olisi uskonut. Joka tapauksessa ne toimivat samalla tavalla kuin lammas, joka ei kastu ulkona sateessa. Housujen villa on käsitelty lanoliinilla, joka on villan oma rasva ja se tekee housuista vedenpitävät.

Toiset villahousut ovat vihreää merinovillaa ja ne olivat Idan ihan ensimmäiset vaippakuoret.

Punaiset villahousut ovat äidin viimeisin ostos. Äidin mielestä vaippakuoria pitää olla useita, sillä vaikka niitä ei joka käytön jälkeen tarvitsekaan pestä, mutta ne kostuvat hieman sisäpuolelta, joten niiden pitää antaa kuivua välillä.

Ja sitten vielä se sisus. Äiti taittelee vaippaharsot etukäteen ja sitten ne laitetaan paikoilleen vähän samaan tyyliin kuin tavallinen vaippa. Lopuksi harso kiinnitetään näpsyllä, eli muovisella jutulla, jossa on päissä haarukat jotka saavat sen tarttumaan harsoon. Alussa äiti ei oikein osannut laittaa harsoa kunnolla ja vaippahousujakin joutui pesemään turhan tiheään, mutta nyt äiti ja jopa isäkin on oppinut homman. Tavara pysyy harsossa useimmiten, paitsi jos kyseessä on extrasuper-kokoinen tuotos.

Comments (2)

Kommentit

  1. Eve 22 elokuu, 2008 11.10

    Mukava kuulla, että kestoilu sujuu. Maarit vinkkasi taitteluohjeesta, jossa harsoon itseensä tehdään ”kakkasiepparitaskut”. En ole kokeillut, kun Ainu tekee kakat pottaan, mutta maitokakkaajalle voisi olla kokeilemisen arvoinen. Löytyy sivustolta http://ylihilseen.vuodatus.net/page/harsosuperleija

  2. Minna 22 elokuu, 2008 13.21

    Kiitos vinkistä. Olen kokeillut leijaa kerran, ihan alussa. Sillon origami toimi paremmin, mutta pitääpä kokeilla uudelleen, kun tyttö on nyt kasvanut. Voi olla että origamilla saattaa tulla vähän liian pieni vaippa jo, kun käytössä on nuo pienimmät harsot.