Prinsessa Idan päiväkirja

Pienen pieni painokone…

Idalla on tämän blogin lisäksi myös ihan vanhanaikainen vauvakirja, johon isä ja äiti kirjoittelevat kaiken maailman muistoja ja liimaavat kuvia. Siinä on paikka myös käden- ja jalanjäljelle. Mummolasta löytyi sormivärejä, joita käytettiin niiden tallentamiseen.

Jalanjälki olikin helppo ja pieni jalkaterä varpaineen toimikin painokoneena aika vaudilla. Väri ”kaadettiin telalle” äidin sormella ja sitten ”paperinsyöttölaite laitettiin päälle” ja valmiit painotuotteet syöksyivät ulos koneesta pöydälle kuivumaan.

Painokone

Painokone

Kädenjälki oli haastavampi, sillä pieni nyrkki painui koko ajan kiinni. Jonkinmoisia jälkiä kädestäkin saatiin, vaikka koko porukka sai monet hihitykset useaan otteeseen, ennen kuin touhu oli ohi. Sen suuremmilta sotkuilta vältyttiin, mutta siksi pienen tytön ympärillä olikin kolme aikuista touhuamassa.

Painokone

Painokone

Painokone

Comments (1)

Kommentit

  1. mummo 25 heinäkuu, 2008 14.42

    Todettakoon, että painotyön valokuvaaminen oli melkein yhtä ”kinkkistä” puuhaa kuin itse painaminenkin, mutta kuvista näkee painoprosessin ja pikkupainajan reaktiot. Jalanjälki syntyi neitokaisen ”hymyillessä”, mutta pikkukämmen olikin sitten eri juttu.